Прочитај ми чланак

Jел ово хркљуш? Овако се Вучићеви специјалци припремају за задатке (ВИДЕО)

0

Извештај новинара Пинк-а из базе специјалаца Војске Србије изазвао је шок, неверицу и лавину коментара на друштвеним мрежама.

На снимку се виде лица у униформама Војске Србије са „фантомкама“ на глави како се међусобно лупкају по главама и раменима, кружећи једни око других. За то време водитељ је „мртав озбиљан“ говорио:

„Током професионалне каријере припадници специјалних јединица Војске Србије свакодневно пролазе кроз различите врсте обуке како би у реалним ситуацијама адекватно одговорили на НАЈСЛОЖЕНИЈЕ ЗАДАТКЕ И ИЗАЗОВЕ који се постављају испред њих“.

Друштвене мреже су се усијале од коментарисања те „реалне ситуације“ на коју би могло да се одговори на овај начин, а највише је све асоцирало на чувену игру хркљуш из хумористичких скечева „Надреалиста“, као и на „шутку“,, „ћебовање“, „игру зуце која се отргла контроли“…

Такође су коментарисали да је у питању ситуација: „ћевапи у Лидлу“, „панкерска журка“, „метал свирка“, одбрана од ћебовања“, „екипа за разбијање демонстрација“…

„Питам се која би то реална ситуација могла бити да би се специјалне јединице на овај начин бориле?“, написала је позната Твитерашица Ана Драговић.

„Има ли ово неке везе са оним свињама?“, написала је једна Оливера, алудирајући на то да је Војска Србије ангажована око сузбијања афричке куге код свиња.

Адвокат Марко Пантић је изнад видеа написао кратко: Члан Управе ФК Партизан.

Новинар Драган Гулић констатује да је у питању: „Хркљуш – 2023“. 

„Ја са пивом у руци ћаскам са кумом на Филгуд фестивалу метал музике у Сомбору док око мене млади косијанери праве шутку“, написао је једна Твитераш.

„По Скопје ова на времето се викаше шутка“, коментарисао је уз видео Твитераш са надимком Тесла Коил, очигледно Македонац.

Саша Савић се слаже са тим и пише: „Šutka, jer Punks Not Dead“

„Овако се једино жене туку кад побесне додуше оне чак и боље…надам се да је ово нека спрдња мада све скупа је једна велика спрдња!“, написала је једна Ивана.

„Специјалци се радују повећању плате и зајебавају нас тенкисте“, написао је Твитераш Ангрос Бронг.

„Реално, далеко боље туче су бивале по сеоским вашарима и кафанама с живом музиком“, написао је Зоран.

Од неколико стотина коментара, само је један коментатор покушао да објасни о чему се ради: 

„За оне који су носили униформу ово је једна од вежби у којој се излажу константном стресу до границе фрустрације, три пута по 15 минута. Само једна из групе вежби коју су створили психолози за време СССР – а за дизање прага отпорности на стрес. Али џабе причам цивилима“, написао је Данијел Смит, али изгледа није видео да су се у коментарима јављали и тенкисти који то очигледно не знају, иако нису цивили.

Он је додао и:

„Сличним стварима су се у ЈНА војници у прва три месеца подвргавали како би се психа насилно изменила а они војници били исцрпљени и неспособни да праве проблеме“.

На питање зашто специјалци уопште ово показују пред камерама широком аудиторијуму кад изгледа смешно, одговорио је:

И ја се питам што су толико дебили и немају осећај да ово гледају цивили и да ће бити прихваћено на лош начин. Онда се сетим да испод шлема мозга нема, знам из личног примера“.