ИВАЊИЦА: Проглашена ванредна ситуација због изливања тоне мазута у Моравицу!

0

Важно нам је да што пре стопирамо излив мазута у Моравицу, јер та река иде ка Ариљу, Пожеги и Чачку и може направити велику еколошку катастрофу у целој западној Србији", рекао је заменик председника општине Ивањица МомчилоМитровић.

Фото: Твитер

 

У општини Ивањица проглашена је ванредна ситуација због изливања мазута из Специјалне болнице за рехабилитацију у реку Моравицу.

Процењује се да је реч о резерви од око 70 тона мазута који је недавно набављен за предстојећу сезону грејања, преноси РТС.

Заменик председника општине Ивањица Момчило Митровић рекао је да се мазут из атмосферске канализације излио у Моравицу.

„Еколошки и комунални инспектори реаговали су одмах. Не могу да кажем који је узрок, нити да ли ће неко за то сносити одговорност. Важно нам је да што пре стопирамо излив мазута у Моравицу, јер та река иде ка Ариљу, Пожеги и Чачку и може направити велику еколошку катастрофу у целој западној Србији“, рекао је Митровић.

Он је навео да се мора источити сав мазут који се налази у цистернама, те да се тек тад може кренути са санирањем последица на Моравици.

Масна мрља плута Моравицом, а из реке се шири непријатан мирис.

На терену су представници локалне самоураве и водопривредне инспекције, а очекује се долазак и представника Сектора за ванредне ситуације.