Прочитај ми чланак

Или прекидате штрајк или ће реaговати БИА: Поштари тврде да им Брнабић прети

0

Радницима "Поште Србије" који већ недељама штрајкују, а који су данас организовали протест испред Главног поштанског центра у Земуну, обавештени су да ће Влада Србије, уколико не окончају обуставу рада до 22 часа, ангажовати "институције које се баве државном безбедношћу", откривају поштари за Нова.рс.

Радници Поште незванично су обавештени да Влада планира да ангажује институције које се баве државном безбедношћу, уколико не обуставе штрајк, каже за Нова.рс Стефан Митровић, један од штрајкача.

„Пошта је дала ултиматум – или ћемо обуставити штрајк до 22 часа, или ће они ангажовати, како је рекла премијерка Ана Брнабић, ‘институције које се баве државном безбедношћу’. Какве везе имају државна безбедност и штрајк радника не знамо, нити нас занима. Нас 200, колико нас је било на протесту у Земуну, једногласно смо одлучили да не одустајемо, а ни колеге из Новог Сада и Зрењанина“, каже Митровић за наш портал.

Он овај ултиматум види као вид застрашивања. Такође, наглашава да је проблематично и то што нису добили званично саопштење, већ су информацију добили од новинара.

Подсећамо, иако Влада Србије тврди да је обустава рада у Пошти окончана потписивањем споразума са синдикатима, поштари који штрајкују пд 24. октобра тврде супротно. Они кажу да представници тих синдиката никада нису штрајковали, те не пристају на оно што су они потписали. Остају при томе да ће штрајковати докле год се не испуне њихови захтеви, од који је главни повећање зараде од минимум 30 одсто.