Прочитај ми чланак

Хуманитарна организација Срби за Србе

0

Мада постоје бројне хуманитарне организације и удружења, помоћ често не долази најугроженијим. Оптерећене непотребном администрацијом, недостатком информација, мноштвом посредника и спорим одлучивањем, њихова испорука стиже до крајњих корисника прекасно, или никако. Тужна је, срамотна, али истинита чињеница да широм света дневно умре од глади и неухрањености 18.000 деце. Ту, поред нас, слепих и глувих.

Глад је, на срећу, заобишла нашу отаџбину. Али, није неимаштина. Сведоци смо лоше демографске слике нашег народа, опадања наталитета,пораста броја нежења, абортуса, старења становништва, и генерално слабог економског статуса домаћинства широм Балкана.

Бела куга је озбиљно запретила, просечан брачни пар је „пао“ на једно дете. Због негативне стопе наталитета годишње у Србији нестане град  од 30.000 становника! Аналитичари упозоравају да ће већ половином овог века Срби постати мањина у матичној држави уколико се народ, појединци и власт ОДМАХ не пробуде из безнађа у коме се налазе! Сутра ће већ бити касно!

На другој страни, оно о чему се недовољно говори, породице са више деце муку муче, живећи у оскудици. Окупиране тек пуким преживљавањем, стидљиве су у својим захтевима за остваривање права која им припадају. Њихове животне приче, страхови и проблеми су идентични, али скоро невидљиви и нечујни да би скренули пажњу шире јавности, медија,па и државе.

Зато је пре шест година рођена идеја о хуманитарној организацији СРБИ ЗА СРБЕ. Њену окосницу чини група енергичних младих људи, окупљених заједничком визијом  помоћи онима који су благословени бројним потомством, свесних да сваком ко не живи у материјалном изобиљу и мала помоћ значи пуно. Налазимо се већином у дијаспори, далеко од домовине физички, али не и срцем. Окупила нас је хумана идеја да богоугодним делом помогнемо најугроженијем делу српске нације.
Искрене намере, жеља и вера у оно што смо наумили урадити превазишла је сумње међу нама, а географска раздаљина не представља тешкоћу да будемо у свакодневном контакту и договору.

Ово је уводна прича о групи младих ентузијаста расутих по свету, који су поред властитих обавеза успели крајем 2005. године покренути Хуманитарну организацију СРБИ ЗА СРБЕ, неполитичку, непрофитну, невладину и потпуно јавну. Спремну да се суочи са тенденцијом тихог изумирања Срба у отаџбини, и да помогне сваку српску породицу са ПЕТОРО и више деце на просторима бивше Југославије. Речју и делом.

Ми поклањамо време, труд,наду и новац многочаним домаћинствима којима су људска реч, братска солидарност, и помоћ преко потребни. Боримо се да наша младост не расте неухрањена, усамљена, голотрба и босонога, док туристи са Запада путују на месец!

СРБИ ЗА СРБЕ настоје покренути успавану енергију српске дијаспоре која би минималним али редовним месечним уплатама ојачала наш народ, а изнад свега помогла српској деци да будућност не траже ван својих вековних огњишта. Потенцијал Срба у расејању је огроман, и са малим али редовним појединачним донацијама били би у стању да брзо решимо виталне проблеме оних који немају довољно материјалних средстава за живот!

Прикупљеним новцем до сада смо донирали преко 260 вишечланих породица, а у току је разматрање нових које би обухватили програмом помоћи. То није наизглед много, али тих 260 породица броји преко 1.200 деце!

Транспарентност и добровољност рада у организацији СРБИ ЗА СРБЕ је оно на чему  инсистирамо и за шта се залажемо!  Чињеница да сваки прикупљени евро (долар) презентујемо јавно на сајту је веома битна ради стицања поверења у наш рад. Поред тога, уплатнице сваке уручене помоћи скенирамо и постављамо на сајт, и у архиву коју можете у сваком тренутку прелистати. Месечни извештаји и увид у стање новца на рачуну су свакодневно доступни свим нашим члановима, донаторима, пријатељима и виртуелним посетиоцима.

Надамо се, и верујемо, да и у вама постоји зрно доброчинства, и да ћете нам се придружити у борби против сиромаштва. Свака донација је добродошла, без обзира на износ.

Боже благослови и сачувај све вишечлане српске породице, и наше донаторе који учествују у племенитој борби да вратимо осмех на дечија лица.
ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

ХУМАНИТАРНА ОРГАНИЗАЦИЈА СРБИ ЗА СРБЕ

Рад и акције Хуманитарне организације Срби за Србе се искључиво финансира из добровољних прилога и редовних чланарина. Сав прикупљен новац иде у финансирање програма oрганизације везаних за помоћ породицама којима смо средства наменили. Такође, део новца улажемо у обавезне административне трошкове  (тренутно око 5%) и наравно у раст и јачање наше организације.

Начини како можете донирати средства за рад наше организације:
1. Путем Pay Pal система:
Европа:  [email protected]
САД:  [email protected]

2. Путем Pay Pal система – директно кроз кредитну картицу

3. Moneybookers: регистрација/потврда/начин уплате/потврдни sms код

4. Динарски рачун у Србији за физичка лица/за правна лица

Бр. рачуна: 160-279491-71, Banca Intesa, Београд

5. Девизни рачун у Србији:
Beneficiary:
IBAN:RS35160005080002381269
Account: 00-508-0002381.2
Customer: SRBI ZA SRBE
SWIFT: DBDBRSBG
Banca Intesa, M.Popovica 7b, 11070 Novi Beograd, Serbia

6. Девизни рачун у Аустрији:

Beneficiary:
Humanitare Organisation
Serben fur Serben
Account: 10364339
BLZ: 32000

Post code: 1030
City: Wien
Country: Austria

IBAN: T973200000010364339
SWIFT: RLNWATWW

7. Донације у Републици Српској:

КМ рачун: 5514802213924928, Unicredit банка, Бања Лука
девзини рачун: IBAN: BA395514804813925344
SWIFT: BLBABA22
Customer: Srbi za Srbe
Bank: Unicredit Bank AD, Marije Bursac 7, 78000 Banja Luka

8. Донације у Швајцарској:

Swiss posst: 85-419625-6
Девизни рачун: IBAN: CH460900 0000 8541 96256
SWIFT: POFICHBEXXX
Customer: Humanitare Organisation Serben fur Serben

9. Закупом рекламног простора на нашем сајту ( [email protected])
10. Путем Western Union система – контактирајте нас на [email protected]

11. Донације путем Alert Pay система  /једнократна/ /месечна/