Прочитај ми чланак

Хапшења због МИТА и намештања ТЕНДЕРА у војсци!

0

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Војном полицијом и Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су три особе које се сумњиче да су извршиле кривично дело давање мита и још једну особу која се терети за кривично дело примање мита у продуженом трајању.

Путеви ничу без тендера, Радоичић и Веселиновић трљају руке: Ово су кинески послови које добија двојац са црне листе САД

Због сумње да су извршили кривично дело давање мита, полиција је ухапсила М. М. (31), одговорно лице предузетничке радње „ХСТ М.М.“ из Београда, С. М. (61), одговорно лице привредног друштва „Огаревић трејд“ доо Београд, као и Љ. М. (67), док се за кривично дело примање мита у продуженом трајању терети В. С. (61), војни службеник Војске Србије.

Како се сумња, М. М., С. М. и Љ. М. су од децембра 2020. до маја 2021. године преко својих текућих рачуна и рачуна својих привредних друштава уплатили осумњиченој В. С. на њен текући рачун и рачуне чланова њене породице укупно 127.000 динара, како би извршила службену радњу коју не би смела да изврши и супротно одредбама Закона о јавним набавкама, привилеговала ПД „Хидросанитас“ и ПД „Огаревић Трејд“ као најповољније понуђаче у поступку јавне набавке, без упућивања позива за подношење понуда свим понуђачима одређених оквирним споразумом и без захтевања рекламације раније изведених услуга.

В. С. је, како се сумња, предузетим радњама навела одговорна лица Војске Србије да се са наведеним привредним друштвима закључе уговори за извођење радова на одржавању објеката и инсталација и набавку материјала за текуће поправке и одржавање зграда.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.