Прочитај ми чланак

Хаос широм Србије због ОЛУЈНОГ ВЕТРА: Чупа стабла, скида кровове, носи сплавове…

0

Олујни ветар изазвао је проблеме у ужичком крају. Саобраћај од Ужица ка Бајиној Башти био је отежан, јер је у месту Злодол дрво пало на коловоз. На језеру Перућац ветар носио сплавове.

Возачи путничких аутомобила на путу Ужице-Бајна Башта морали су да користе школско двориште у месту Злодол јер је дрво пало на коловоз. Теретна возила морала су да сачекају уклањање стабла са пута. Срећом дрво је пало у тренутку када на коловозу није било возила.

Сличних проблема било је и на Тари, а због обореног дрвећа привремено је био у прекиду саобраћај од Калуђерских бара до Митровца.

На језеру Перућац ветар је носио сплавове који нису били довољно чврсто везани, а на појединим је причињена и штета.

На Заовинама поједина домаћиства остала су без електричне енергије, а ветар је правио проблеме у снабдевању електричном енергију и у градским деловима Бајине Баште.

Екипе су на терену и отклањају кварове. Због оборених стабала саобраћај се одвија отежано и у појединим селима на подручју Ужица.

Ветар који је од петка готово непрекидно дувао у лозничком крају данас је узео данак. Осим што је ‘‘одлетео’‘ кров са зграде лозничке Електродистрибуције, тачније део кровне конструкције са магацина и трафо-радионице, лимене кровове ветар је скинуо са стамбене зграде на Лагатору и још једне у центру града, у Улици Светога Саве код аутобуске станице.

Цех је платило и стабло код Музичке школе ишчупано са све кореном, био је отпадања делова фасада, а у Булевару Доситеја Обрадовића пало је неколико саобраћајних знакова. Због штете коју је правио ветар на терен су морали припадници полиције и ватрогасно-спасилачке јединице да отклоне штету или обезбеде места која нису била сигурна за кретање пешака.

Штете је било и у лозничким селима где је било оборених стабала, попадалог црепа и сличних оштећења.

Наредних дана предстоји отклањање штете, а проблем онима који су остали без крова је киша која је предвече почела да пада у Лозници у којој је постепено почело ‘‘хлађење’‘ па је у 19 часова измерено 12 степени, 11 мање него у шест ујутру.

Јак ветар који је дувао у Краљеву, вечерас нешто после 18 часова, оборио је једно стабло у Улици Олге Јовичић, у овдашњој Градској колонији, које је том приликом пало близу оближњег паркинга.

Према речима очевидаца, најпре се зачуло како нешто ломи и пуца, потом се дрво стропоштало, а права је срећа да у овом густо насељеном градском насељу, начичканом стамбеним зградама и паркингом, није било повређених.