ГСП изнајмљује возила од бизнисмена блиског СНС-у

0

ГСП је 20. маја закључио три уговора са групом компанија у којој је носилац посла Ауто Чачак, у власништву бизнисмена Миленка Костића, види се из обавештења о закљученим уговорима на порталу јавних набавки Београда.

У њима се каже да је набавка расписана за „оперативни лизинг путничких возила“, а као добављачи се наводе Ауто Чачак као носилац посла и чланови групе Порсцхе Мобилитy, АКС Флеет Солутион, Раиффеисен Рент и ФЛЕЕТ Партнер.

Foto: Depositphotos/tupungato

Набавка је обликована по партијама, а потписана су три уговора вредности 31,8 милиона, 9,27 милиона и пет милиона динара, пише Нова Економија.

Вршилац функције председника синдиката СОС ГСП Иван Михајловић изјавио је за Нову економију да сматра да је новац потрошен “ненаменски“ и да је набавка обављена „далеко од очију“ јавности.

– Мислимо да није спорно да директор треба да има возило, али је спорно да ли треба платити толико новца, а притом занемарити чињеницу да у многим нашим погонима често нема делова за одржавање аутобуса и осталих возила ГСП – рекао је Михајловић.

Бизнисмен Миленко Костић је бивши шеф актуелног градоначелника Чачка, Милуна Тодоровића, који је био директор Ауто Чачка до избора на ту функцију средином 2016. године, према документима Агенције за привредне регистре.

Тодоровић је 2016. изабран и за члана Председништва СНС-а, према писању медија.

Још један члан СНС-а и директор Костићевог предузећа Ауто Чачак Инжењеринг, Милијан Минић, служио је као градски већник у Чачку.

Минић је 2012. године на седницама градске владе гласао да се Ауто Чачку дозволи да изгради већи број квадрата на парцелама закупљеним од града него што је то било предвиђено условима тендера, писао је Истиномер.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!