Прочитај ми чланак

Дејану погоршано здравствено стање: Поново му ускраћен медицински третман!

0

Дејан Петар Златановић се противправно налази у Централном затвору од 15. фебруара, а константно кршење његових људских права и права као особе са тешким инвалидитетом од рођења непрестано траје са циљем да се, по свему судећи, изазове трагични сценарио.

Златановићу се погоршало здравствено стање, али то не спречава управу у затвору да игнорише његов захтев да га посети лекар-физиотерапеут.

Дејан тренутно трпи огромне болове због проблема са куком, готово да не може ни да се креће, а подсетимо да је режимска полиција извршила тешко кривично дело када га је на Златановићу као особи са инвалидитетом спровела физичку силу и том приликом му повредила ногу.

Нашем колеги је тек данас одобрен захтев да му се донесе оброк јер је након штрајка глађу прешао на режим најстрожијег Васкршњег поста. Више од недељу дана је било потребно да се овај захтев усвоји, иако је реч о нечему што је дозвољено свим затвореницима и притвореницима. По одлуци, оброк може да му донесе само рођени брат Предраг, али не и родитељи!?!

Ово је само један у низу прогона, који Златановић трпи већ 24 дана, јер му претходно није дозвољен ни унос медицинског помагала које је захтевао лекар.

Без да је починио и прекршај, а камоли неко кривично дело, слободни новинар, особа са инвалидитетом од рођења и човек који страда јер се залаже за поштовање Устава Републике Србије, већ недељама пролази голготу у режимском казамату. У сред Европе, године 2023.