ЦРНОГОРСКИ ОФИЦИР одбија да се одрекне вере: „Нисам се плашио 1999, а камоли данас

0

После објаве начелника Генералштаба да припадници војске немају шта да траже на молебанима, војник Здравко Касалица поручио да ће у недељу бити на литији.

Само неколико сати после поруке начелника Генералштаба Војске Црне Горе Драгутина Дакића да у војсци нема места за онога ко мисли да треба да брани цркву од закона, официр Здравко Касалица, председник Синдиката одбране и Војске Црне Горе, објавио је на свом Фејсбуку поруку да иде на литију у недељу!

Касалица је буквално преко ноћи постао симбол херојства и чојства и јунаштва.

Његов пријатељ каже да је реч о храбром човеку који се не боји евентуалних санкција.

– Поздрав за народ мој и пријатеље. Видимо се у недељу, ако бог да – написао је на Фејсбуку Касалица само неколико сати након изјаве начелника Генералштаба Дакића.

Пријатељ овог црногорског официра каже да је реч о човеку који је увек стајао иза својих одлука и да га не чуди његов потез. Међутим, поред узавреле атмосфере у овој држави, као и експлицитне поруке првог човека Генералштаба, очекивано је да би овакво понашање могло да буде санкционисано. Ни то га, додаје Касаличин пријатељ, не плаши.


– Чим је Здравко поставио поруку на Фејсбуку, одмах сам га позвао. Честитао сам му за то што је написао и причали смо о могућим реакцијама. Рекао ми је: „Какав бих ја био војник да се плашим санкција или освете. Нисам се плашио 1999, а камоли данас да се плашим“ – каже један од Касаличиних пријатеља.

Порука овог официра је одмах завршила на готово свим сајтовима, сви причају о њему, али он не мисли, истиче његов пријатељ, да је некакав херој.

Не мисли да је херој

– Здравко не мисли за себе да је херој што је објавио ту поруку. Мада, истина, није очекивао да ће та објава да изазове толику пажњу. Та објава је била његов мали бунт, јер су му угрожена права загарантована уставом – наводи Касаличин пријатељ и додаје:

– Много људи из војске иде на литије, баш много. Подсетимо, од Божића се у Црној Гори, сваког четвртка и недеље, организују литије због усвајања скандалозног Закона о слободи вероисповести.

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!