Прочитај ми чланак

Црна Гора: Парада поноса у Подгорици заказана за 26. октобар

0

gej-crna-gora

ПОДГОРИЦА – Друга Парада поноса у главном граду Црне Горе биће одржана 26. октобра, озваничила је данас у Подгорици Вања Гаговић из Организационог одбора „Монтенегро Прајда“.

Представници асоцијације „Квир Монтенегро“ и Организационог одбора другог Прајда очекују да ће безбедносна ситуација бити боља од прошлогодишње, уз присуство представника партија, владе и државних органа.

Организатори су позвали све грађане и грађанке Црне Горе да учешћем у Поворци поноса покажу солидарност са ЛГБТ особама.

Очекују да ће ове године бити већи број министара и високих функционера који ће прошетати подгоричким улицама и на тај начин дати подршку геј популацији, преноси портал Радио телевизије Црне Горе.

Председник „Квир Монтенегро“ Данијел Калезић је на конференцији за новинаре поручио да ће највећа одговорност бити на тужилаштву да, како је навео, не понови грешке од прошле године и да овога пута санкционише оне који ометају поворку.

Прва Парада поноса у Подгорици одржана је 20. октобра прошле године, а обележили су је инциденти и сукоби с полицијом које су изазвали противници Прајда.

(Танјуг)