Прочитај ми чланак

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ЈОЈ ЈЕ ОДУЗЕО 2 ЋЕРКЕ, кажу да мора да реновира кућу!

0

Миљани Марковић из Лебана центар за социјални рад у пратњи 8 полицајаца одузео је две ћерке старе три и једну годину, како мајка каже потребно је да реновира кућу како би јој деца била враћена.

1. Испричајте нам укратко шта се догодило у случају ваше деце? 

Моја деца су одузета, а да ја нисам ни знала шта се дешава. Један дан су дошли радници центра са 8 полицајаца и рекли ми да је потребно да пођем са њима у центар. Ја сам наравно отишла. Када сам стигла у центар за социјални рад ушла сам у канцеларију где сам била са радницом центра и два полицајца. Док сам била у канцеларији они су ми одвели децу, две девојчице старија се зове Теодора и има три године, а млађа Дуња има једну годину.

2. Које је било образложење за одвођење деце?

Ћерке су ми одузете због наводно материјалих услова, кућа нам је у лошом стању. Они су написали да немамо довољно хигијенске услове да их чувамо.

2. Шта је тачно проблем са кућом?

Куца је стара и има проблеме, али они нису ништа спектакуларно. Потребно је да се исправе зидови, да се кућа окречи. Поред тога треба и да се купе неке ствари. Ми смо у јако лошем материјалном стању. Зато бих молила све људе који су у могућности да помогну могу да ме позову на телефон 0631437903, а рачун је 20011037733909. 

3. Да ли постоје још неки проблеми које је навео центар за социјални рад, било шта осим куће?

Не постоји ни један проблем, ми смо бринули о деци. Једини је проблем кућа у којој живимо, а ми другу кућу немамо. Потребно је само да се среди куца да би нам вратили нашу децу.

4. Шта је сада са децом и шта планирате да урадите у будућности по целом питању?

Деца су одузета 18.07. 2018. године, од тада су смештени у хранитељској породици у Нишу. Ми смо покушали да их обиђемо, али хранитељска породица не жели да имамо никакву комуникацију са децом. Планирам да вратим децу, да се бринем о њима да имају све услове за срећно детињство.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!