Прочитај ми чланак

БРУКА У ПОДГОРИЦИ Осмакиња терорише српску децу! Пева им усташке песме, прети …

0

Ученици српске националности у Основној школи "Драгиша Ивановић" у Подгорици били су изложени вербалним, али и физичким нападима.

Главни актер овог скандалозног дешавања је ученица осмог разреда К.П. која је прво певала усташку песму „Чавоглаве“ испред зборнице и то у присуству дежурног наставника М.Б.

Foto: Printscreen

Оно што је посебно забрињавајуће јесте да тим поводом није реаговао нико од наставног кадра.

То као да је дало „ветар у леђа“ К.П. која је наредног дана донела нож у школу и у учионици га ставила под грло ученици Ј.П. Наставница је одмах прекинула час и позвала разредну С.Б., али није било ефекта.

Наредног дана наставља се скандалозно понашање ученице К.П. која је у учионици напала ученике Ј.П, Б.И, П.Ш. и Ј.Ј. које је ударала песницама и ногама.

То већ није могло да прође без одговора, па су сутрадан у школу дошли родитељи нападнутих ученика. Међутим, уместо да се ситуација смири, долази до конфликта са родитељима К.П., а немиле сцене поново су се дешавале унутар школе пред очима бројних ученика.

Све ово није било довољно да ученица К.П. престане са провокацијама и нападима, већ је уследио атак на ученика Д.Ђ. коме је запретила: „Видећеш ти, Србине, шта те чека“.

Након што је реаговала мајка ученика Д.Ђ. и поручила ученици К.П. да јој тако нешто не пада на памет, јер ће јој бити узвраћено. Ситуација се накратко смирила, да би потом уследила нова провокација.

Наиме, ученица К.П. у школу доноси импровизоване летке, руком писане, које је делила по разреду, а на којима пише: „Марш, Срби, напоље. ЦГ управљају Хрвати“.

Такође, и на додели сведочанстава К.П. је наставила „по старом“, па је у учионици унела хрватску заставу, а ученицима Д.Ђ. и Ј.П. казала: „Посе*** вам се на Видовдан“. Она је, том приликом, поред шаховнице, у школу унела и алкохол.

Мајка ученика Д.Ђ. казала је да је овакво понашање више него недопустиво и за сваку осуду.

„Сматрам да је ствар отишла предалеко, а посебно што се дешава у Основној школи. Конфликти из друштва се преносе на школе, а посебно су угрожена деца српске националности. Недопустиво је пасивно понашање управе школе и наставног кадра. Задњи је час да реагују надлежне инспекције и ресорна министарства, док последице не буду још веће“; казала је мајка ученика.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!