Прочитај ми чланак

Бојковић: Буђење свести ће успети! Власт претвара Србију у депонију

0

Глумица Светлана Цеца Бојковић изјавила је да данас имамо власт "у којој су људи са дна испливали на површину и они владају, необразовани, неспособни и неморални, а каријеристи којима су најважнији новац и профит".

„Верујем да ће ово буђење свести код нас да успе. Да се супротстави безумним потезима власти и економских моћника у име бољег живота у оној нашој земљи. Кад сам једном ушла у то, ја то не напуштам“, рекла је Бојковић, у новом броју недељника НИН, по чијем избору је личност 2021. године, због „јасног става и несебичне активности да се сачувају земља, вода и ваздух“.

Она је рекла да је „на делу једна врста претварања Србије, као периферије Европе, у једну врсту депоније која ће служити Европи да она буде чиста, да прави електричне аутомобиле, а код нас ће људи умирати од загађења ваздуха, неће имати здраву храну, као што је сада, хвала богу, још увек имају“.

„И тако, уместо да улажемо у оно што нам је природа дала, а то су баш земља и вода, код нас се то из политичких и профитабилних разлога руши“, навела је Бојковић.

Како је рекла, „нема намеру да улази у политику“ тако да се неће кандидовати за градоначелницу Београда ни на председничким изборима, али и да се неће смирити у одбрани земље, ваздуха и воде.

На оцену новинара да се показало да као глумица најдуже траје и да њена реч има посебну тежину, Бојковић је навела да је приметила, искуствено, да реч неких људи, у које и она спада, „има већу специфичну тежину него реч неких других“.

„Не знам зашто је то тако, али знам да сам говорила исто и што и неко други, али се на мене обраћала велика пажња, тај други није био примећен. Ја сам због тога што сам лоше рекла можда имала и лоше последице, тај други је пролазио као пас кроз росу. Тако сам схватила да моја реч има специфичну тежину и то сам прихватила“, рекла је Бојковић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!