Прочитај ми чланак

БИЋЕ И +50 НА АСФАЛТУ! Метеоролог Тодоровић најавио нови ТАЛАС ВРУЋИНЕ

0

Временска прогноза за следећу недељу доноси нам период свежине, али само до 6. јула, тврди метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Недељко Тодоровић

У јеку летњих жега у Београду је 24. јуна забележена температура од 38,7 Целзијуса што је оборило рекорд од пре 103 године.

Метеоролог Тодоровић објаснио је какве ће бити наредне недеље кад је у питању временска прогноза.

– Тренутно смо ушли у период свежине која ће трајати до 6. јула са температурама испод 30 степени уз нешто мало пљускова локалног карактера. Од 7. јула температура креће поново да расте. Од 8. јула крећу поново температуре до 37 степени који ће трајати неколико дана до следећег периода освежења. Такав је просто летњи биоритам. Не можете против природе – наводи метеоролог.

Кад је у питању поређење са ранијим периодима, Тодоровић наводи да се као параметар узимају просечне вредности на нивоу града и да неће температура свуда бити једнака.

– Нормално је да у центру буде степен-два топлије него на периферији и није необично да у аутомобилу буде 45 степени. Све је до тога колико се одређена тела загрејавају. Температуре су ниже поред воде, али на асфалту температура може да достигне и до 50 степени – додаје Тодоровић.