Амерички медији шокирани забраном шетања паса у Србији! Ветеринари упозоравају

0

Власници кућних љубимаца у Србији су гневни због одлуке Владе да забрани чак и кратку шетњу људима са псима током вечерњег полицијског сата, уведеног да би се спречило ширење новог корона вируса, пише данас америчка новинска агенција АП.

Љутити власници паса преплавили су друштвене мреже, упозоривши да би та забрана могла наштетити здрављу њихових паса и изазвати фрустрацију и људи и животиња.

pexels.com

Ветеринар Ненад Милојковић рекао је за АП да је заштита права животиња „тест за друштво током тешких времена, као што је епидемија“.

Рекао је да прескакање вечерње шетње може погоршати стање паса са мокраћним проблемима и „погоршати основне хигијенске услове у домовима људи“.

Влада Србије, подсећа АП, у суботу је одлучила да укине претходно уведену 20-минутну општу дозволу власницима паса да их изведу и прошетају.

Србија је, указује АП, увела неке од најоштријих мера у Европи против ширења новог корона вируса, укључујући потпуну забрану кретања људима старијим од 65 година и полицијски час од 17.00 до 05.00.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!