Прочитај ми чланак

„Ако преговори с Аном Брнабић пропадну – Србија стаје“

0

Пољопривредници из околине Крагујевца упозорили су данас да ће 'Србија стати' ако данашњи преговори са премијерком Србије Аном Брнабић не буду успешни.

Како је агенцији Бета рекао Александар Бабић из Десимировца, да ће уколико ратари буду одбијени на састанку са премијерком који почињу у 10.00 „цела Србија стати“ и да ће сви пољопривредници одмах кренути за Београд.

Ако одговор данас буде негативан, казао је Бабић, који је један од двојице представника пољопривредника из тог дела Шумадије који иде на преговоре у Београд. пољопривредници неће више преговарати око захтева.

Пољопривредници, који су претходна два дана тракторима блокирали улицу код Скупштине града, ноћас су се преместили на део пута за Тополу у Десимировцу, који су јутрос блокирали на пола сата у знак упозорења.

Пољопривредници ће на делу пута за Тополу сачекати резултате преговора.

Бабић је навео да ће, с друге стране, пољопривредници из Раче, Баточине и Лапова исход састанка чекати на тракторима на петљи за аутопут код Баточине.

Пољопривредници, који на неколико места у Србији данима протестују, захтевају откупну цену сунцокрета од минимум 700 евра по тони, субвенције за гориво, слободан извоз пољопривредних производа, мораторијум и замрзавање кредита, премију за млеко од 15 динара по литри. Такође траже 30 одсто субвенција за ђубриво, као и да се прогласи стање елеменатарне непогоде због велике суше.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!