Прочитај ми чланак

Србин: У Куршумлији ДС крао новац од народне кухиње!

0

Новац за народну кухињу трошиле политичке странке на власти
Локална самоуправа у Куршумлији није пребацила новац за припремање хране у народној кухињи због сумње да су у тој установи злоупотребили средства која су до сада уложена у њен рад, изјавио је председник општине Куршумлија Радољуб Видић.

"Новац који је општина до сада пребацивала за припремање хране нашим најугроженијим становницима, више је одлазио на финансирање неких политичких странака, који су претходно били на влаЦрвенисти у општини: ДС-Г17-СПС -ПУПС", тврди Видић.

Секретар Црвеног крста у Куршумлији Миломир Николић упозорио је да народној кухињи у тој општини због недостатка новца прети затварање.

Николић је прошле седмице рекао да је Црвени крст већ обуставио припрему топлих оброка и да се корисницима тренутно дели сува храна, које има још за само десет дана.

Према његовим речима, Црвени крст је морао да укине припремање топлих оброка, јер општина Куршумлија није пребацила тој установи новац за трошкове од прошлог месеца, што је до сада редовно чинила.

Видић је казао да Црвени крст у Куршумлији није обавестио локалну самоуправу и њега као председника општине да је због недостатка новца обустављена припрема топлих оброка корисницима, нити је претходно тражена помоћ од општине.

Материјални трошкови за припрему хране месечно износе 350.000 динара, а Видић сумња да постоје малверзације у трошењу тог новца који је Црвеном крсту до сада пребациван са општинског буџета.

-Локална власт ће заседати и размотрити шта ће урадити по питању финансирања народне кухиње, рекао је Видић , додајући да новца у буџету има, али не за, како је рекао, незаконита трошења.

У Куршумлији чак 950 корисника добија оброк у народној кухињи, већином радника пропало приватизованих предузећа, мада је још 100 људи поднело захтев за добијање хране у овој установи.

И шта после овога рећи? Где је сада правна држава? После овакве изјаве, о крађи новца од најугроженијих, неко мора дефинитивно да заврши у затвор!  Или немамо државу!

(Новости)