Прочитај ми чланак

Погледајте: Комунални полицајац туче путника без карте у аутобусу

0

На Јутубу се данас појавио снимак на којем се види како комунална полиција туче путника који је одбио да напусти аутобус.

Тренутак у којем комунални полицајац удара путника без карте

Претучени путник каже да планира да поднесе кривичну пријаву против полицајца који га је тукао.

– То се догодило јутрос када сам претрчао из једног аутобуса у други и тада нисам имао више кредита на Бус плус картици. Понудио сам личну карту да ми пишу казну, али они то нису хтели. Комунални полицајци су инсистирали да изађем из аутобуса, а ја из принципа то нисам хтео. Онда када су почели да ми заврћу руку и да ме ударају песницом у стомак није било шансе да изађем јер је онда прорадио и инат. Већ сам контактирао адвоката и овај што ме је ударао биће сигурно кривично гоњен – каже путник Д.Ц. за Нови Магазин.

Снимак је постављен данас а снимљен је мобилним телефоном и лошег квалитета. Иако се не чује најбоље шта полицајац и грађанин причају одлично се види како комунални полицајац туче путника.

После краће вербалне расправе између комуналног полицајца и човека који се чврсто држи за рукохват аутобуса, не пружајући ни један други вид отпора, полицајац га наочиглед осталих сапутника најпре удара по прстима шаке, а затим почиње да га песницама батина по плексусу уз повике: “Је л’ нећеш да пустиш? Пусти руку бре!”

Ово није једини инцидент који се данас десио у градском превозу.

Нашој редакцији се јавио читалац који тврди да су у аутобусу који саобраћа од Обреновца до Београда контролори Бус плуса тукли старијег путника који није имао карту и није желео да напусти аутобус.

– Човек није имао карту са собом, дао им је пасош да му напишу казну, али они су му говорили да напусти аутобус што он није хтео. Извукли су га напоље, и један од контролора је насрнуо на њега. Покушао сам све да снимим, али ми контролори нису дозволили – каже студент који се нашао у аутобусу.

Из Бус плуса демантују да су контролори тукли човека, већ тврде да је он насрнуо на њих и да је при том поломио стакло на аутобусу.

– Инцидент је иницирао грађанин који није имао карту и није желео да напусти возило. Насрнуо је на контролоре и поломио стакло на аутобусу. Контролор се тада повукао и позвао полицију, али је путник већ побегао – кажу из Бус плуса.

 

 

 

( Блиц )