Прочитај ми чланак

Палма поручио гејевима „да у брак не улазе два мужјака“

0

Седница Скупштине града Јагодине, којој је председавао Драган Марковић – Палма, трајала је данас свега пет минута, после које су се одборници, на челу са Марковићем упутили у ЗОО врт „Тигар“, где су, симболично, присустовали званичној „женидби“ медијски најпопуларнијег становника (ЗОО) врта у Јагодини, мушке жирафа Јованча.

На дневном реду седнице било је шест тачака, пет је усвојено једногласно, а у једној је један одборник био против.

На дневном реду је била Одлука о додели друштвених признања града за 2012. годину, Одлука о социјалној заштити, Предлог одлуке о организацији градске управе, Одлука о прихватања стварног стања изграђених улица, Предлог плана одбране од поплава и Предлог решења о давању сагласности на измене и допуне Статута Народне библиотеке у Јагодини.

 

Животна сапутница Јованче, жирафа Ема, стара седам и по година, стигла је из ЗОО врта Београд, као поклон Вука Бојовића и од Јованче је старија пет година, али се није до сада телила, изјавио је управник ЗОО врта, ветеринар Влада Јовановић.

Он је подсетио да се жирафе паре „лежећи или стојећи“ а носе девет месеци.

Пре пуштања „младенаца“ из штале, Марковић је новинарима и одборницима у ЗОО врту изјавио да се данас реализује обећање које је дао прошле недеље, да ће оженити Јованчу.

„То обећање сам дао јер је било најављено да ће се у Београду нешто десити, неке параде, изложбе, а пошто је познато да сам ја хуман човек и да се залажем за људска права, а сигуран сам да људска права нису прекршена код оних који стално причају како им неко нешто забрањује, обећао сам женидбу Јованче и испунио“, рекао је Марковић.

Наравно нико им ништа на брани да раде у четири зида и шта год желе, додао је Марковић и истакао да „чувени Јованча није поклон Владе“.

„Како је Јованча постао полно зрео, договорили смо се да га женимо, обезбедили смо му девојку, коју смо добили од ЗОО врта Београд од господина Вука Бојовића, коме се захваљујем на поклону“, рекао је Марковић и истакао да је „сигуран да Вук највећу захвалност има од Јованче“.

Милина их је гледати како се воле, нежно гледају, пазе, „а ми у Јагодини не само да се залажемо против ‘беле куге’ код људи већ и код животиња, посебно егзотичних каква су жирафе и очекујем да за две године имамо четори жирафе у нашем ЗОО врту“, додао је он.

 

Ово можда није тренутак да се прича о женидби животиња када се боримо да сваком човеку у Србији створимо услове да боље живи, али мислим да је ово важно за оне који мисле друкчије и „шаљем им поруку да у брак улази мужјак и женка, а не два мужјака“.

После ове реченице Марковић се обратио чуварима у ЗОО речима: „Отворите врата да видимо како изгледа један прелепи пар који се зове Јованча и Ема“!

ЗОО у Јагодини, који је саставни део Туристичког комплекса „Поток“, Аква парк и Музеја воштаних фигура, отворен је у јуну 2006. године, „изборио је место на туристичкој мапи Србије, о чему говори велика посећеност домаћих и страних туриста“, оцењују запослени у овом Јавном предузећу.

Прошле године, само од продаје улазница остварен је приход од 14.101.134 динара, а за ову годину је планирано 14.500.000 динара. Приход од рада сувенирнице, бутика, кафића, ресторана, брзе хране и продаје сладоледа у кругу ЗОО, био је 41.281.975 динара.

У ЗОО истичу да се „није довољно само изборити за место на туристичкој мапи, већ је још већи изазов задржати стечене позиције и непрестано освежавати туристичку понуду новим активностима и садржајима. То је један од циљева у овој години и наредних година.

ЗОО у Јагодини има око 100 врста животиња са око 400 примерака, не рачунајући птице и рибе, а најбројније посете, појединачне и групне, су лети, а крајем и почетком школске године су најбројније ђачке експкурзије.

 

(Блиц)