Прочитај ми чланак

Невреме изазвало хаос у Србији

0

Невреме захватило Србију, у Суботици ветар чупао дрвеће
Након данашњих спарина на Београд се спустило невреме праћено кишом и грмљавином. Киша пада и у Новом Саду, на Палићу и у Лозници, где се температуре крећу око 34 до 35 степена Целзијусових.

 

Јак пљусак изазвао је велике саобраћајне застоје на београдским мостовима, Бранковом мосту у смеру ка Новом  Београду и на Газели, али и у Улици 29.новембра где су се формирале читаве колоне возила.

 

Грана која је пала у Улици цара Душана
Невреме је оборило грану  у Улици цара Душана која је закрчила две коловозне траке, због чега је саобраћај неко време био обустављен.

 

 

 

 

 

 

Дрво у Хумској убило пса
У Хумској улици недалеко од стадиона Партизана, због јаке кише пало је дрво које је оштетило три аутомобила и усмртило једног пса.

 

Температура је данас у главном граду Србије била око 37 степени Целзијусових, док ће према прогнози Републичког Хидрометеоролошког завода (РХМЗ), сутра максимална температура кретати око 30, а минимална око 21 степен. Време ће бити претежно сунчано.

 

На сајту РХМЗ се наводи да ће послеподневни пљускови сутра захватити југ Србије, па ће тако киша падати у Краљеву, Нишу, Приштини, на Златибору и Копаонику, док ће у уторак бити исто у већем делу Србије.

 

Олуја чупала дрвеће у Суботици и оштетила цркву
Јака олуја у Суботици је вечерас из корена исчупала неколико стабала дрвећа и оштетила Сенћанску цркву.

Градоначелник Суботице Модест Дулић и председница Скупштине Града Марија Керн Шоја су рекли да су видели да је кров Сенћанске цркви оштећен на више места и да се торањ накривио.

Детаљан извештај о штети широм Суботице се очекује сутра.

Град ће помоћи да се спречи прокишњавање цркве и да се стабилизују торањ и кров, рекао је Дулић новинарима.

 

Након великих врућина и у другим земљама региона и Европе дошло је до олуја, а посебно јака била је у Аустрији, где је ветар чупао дрвеће, а повређено је 10 људи.


Бањалука — Више људи задобило је лакше телесне повреде у олујном невремену које је поподне захватило Бијељину, пренела је Радио-телевизија Републике Српске.
„Хитној помоћи се јавило око пет лица са лакшим повредама. Углавном је реч о површинским повредама главе, руку," рекла је Гордана Игнић, дежурни лекар у Хитној помоћи бијељинског Дома здравља.

Она је додала да су те повреде биле последице пада плоча, црепа, реклама и других предмета од чврстих материјала.

У општинама Републике Српске које су биле захваћене невременом испаљено је 78 противградних ракета, чиме је спречена већа штета, изјавио је директор јавног предузећа Противградна превентива РС Јовиша Ковачевић.

„Невреме је кренуло од Козарске Дубице, преко Добоја и Петрова, Модриче, Шамца, па до Брчког и Бијељине. У овим општинама смо испалили 78 противградних ракета", прецизирао је Ковачевић.

Он је казао да је, према подацима из противградних станица, регистрована суградица, као и град величине лешника.

„Нашим дејствима спречено је да штета буде већа. Кад је реч о невремену, сада је затишје", рекао је Ковачевић и додао да је рано за процену штете.

(Танјуг, Срна)