Прочитај ми чланак

На Дринској регати и будући премијер Србије

0

На реци Дрини, од Рогачице до Љубовије, одржава се традиционална 11. "Дринска регата", на воденој траси дугој 40 километара.

Пуцњем из трешњевог топа стартовала je 11. "Дринска регата" на стази дугој 40 километара од Рогачице до Љубовије. Манифестација из године у годину окупља све већи број учесника из Србије али и иностранства.
Regata-2012.jpg

Министар Ивица Дачић присуствовао је традиционалној спортско-туристичкој манифестацији, спустивши се пловилом од Рогачице до Горње Трешњице.  Пловило се није преврнуло али је богме добро утонуло када је будући премијер у њу ушао.

Оценивши манифестацију једном од најмасовијих тог карактера, Дачић је подсетио да је он учествовао на пет или шест.

"У време кризе лепо је видети да се на једном догађају окупи око 10.000 људи и бар на један дан забораве тешкоће", рекао је Дачић, који не мора да размишља колико ће дневно новаца да потроши да би преживео до првог примања, на одморишту регате у Старој Трешњици код Љубовије, где је и завршио путовање Дрином.

Оценивши атмосферу одличном, Дачић је нагласио да су деоницу на којој је пловио обележили весеље, музика, дружење и да је све протекло без инцидената, уз помоћ жандармерије и полиције као у добра стара пандурска времена за време династије Обреновић.

"Надам се да ће Дрина и даље бити река која ће спајати, а не раздвајати људе. Овде сам долазио и када сам био у опозицији и на власти и долазићу и убудуће", обећао је мандатар за састав нове владе ушавши у службени ауто после лепог приватног боравку уз пратњу својих жандара.

Остали учесници ће наставити регату, без потреба да их сачува полиција од њих самих,  до Љубовије, где се завршава њихов данашњи излет.

Знак за почетак те традиционалне спортско-туристичке манифестације дао је председник општине Љубовија Милован Ковачевић, задовољан што регати присуствује велики број људи из општине Бајина Башта, Златиборског округа и других крајева Србије, али и гости из Мађарске, Немачке, Енглеске, Бугарске, Италије, Румуније.

"Дринска регата 2012" окупила је више од 1.000 чамаца на којима плове заљубљеници у речне активности из свих крајева наше земље и иностранства.

Вожња Дрином, према досадашњем искуству, трајаће око 10 сати, а учесници су и на старту музиком, звуцима сирена, уз трубаче и песмом, исказали део одушевљења што су на регати.

Регата се завршилау касним поподневним часовима у Љубовији, у пристаништу на ушћу реке Љубовиђе у Дрину.

(РТС. Д.П.З)