• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • Милан Јаковљевић: Бомбашки напад на мене и моју породицу је напад на српске институције на Космету
Прочитај ми чланак

Милан Јаковљевић: Бомбашки напад на мене и моју породицу је напад на српске институције на Космету

0

Директор Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Јаковљевић изјавио је јуче на конференцији за новинаре да „не зна мотиве ноћашњег бомбашког напада на његову породичну кућу у Звечану. ”
Он је подсетио да су он и његова супруга Драгица на челу две значајне институције у северној Косовској Митровици , Основног суда и Здравственог центра и да не знају да ли то можда није разлог за напад.

„Немамо несугласице ни са ким, не бавимо се приватним бизнисом, не дугујемо новац нити нама ко дугује и не знам шта је разлог, рекао је Јаковљевић и додао да је у разговору са пријатељима дошао до закључка да је циљ напада вероватно укидање српских институција насеверу КиМ.

„Највећи отпор од 1999. године укидању институција представља Здравствени центар, рекао је Јаковљевић и нагласио да „ако неко слонми ову устаову, као штаб отпора посао са другим институцијама биће лакши“.

„Ово није напад на мене и моји породицу већ је то напад на ову институцију. Ја нисам нападнут као Милан Јаковљевић већ као директор Здравственог центра, рекао је он и додао да је у току преподнева у свом дворишту нападнут и претучен и син угледног Косовскомитровачког хирурга др.Радимира Јанковића” .

„Циљ напада на најугледније српске лекаре је да се они заплаше и да почну да напуштају овај простор. На састанцима свих лекарских и других организација у Здравственом центру , донет је данас јединствен закључак да нас ништа неће уплашити и да ми остајемо овде да живимо и водимо исту политику коју смо и до сада водили, рекао је Јаковљевић и додао „да су институције на северу Косова српске и да не желе никакве контакта са албанским које не признају“.

И заменик директора Здавственог центра Милан Ивановић , пренео је став здравственик радника на северу Косова и Метохије који осуђују „безуман чин напада под окриљем ноћи , кукавички и треористички на породицу Милана Јаковљевића“.

„Ово није само напад на њега као човека већ је то напад на доктора, нашег колегу , специјалисту кардиологије ,и директора наше институције, рекао је Ивановић и додао да је и Суд ,на чије је челу Јаковљевићева супруга, бедем одбране од покушаја Приштине да укине институције на северу Косова и Метохије“.

Ивановић је оценио да је то и покушај дестабилизације стања на северу КиМ и затражио од полоције да починиоце овог злочина открију и казне.

 

Генерални директор Здравственог центра у Косовској Митровици доктор Милан Јаковљевић, демантовао је да радинци ове здравствене установе примају плату из шиптарског буџета , да је примљен велики број нових радника и да запосленима који раде по уговору о раду нису исплаћене три плате зато што се средства за то користе за нека друге намене.

Јаковљевић је на конференцији за новинатре објаснио „да 170 „уговораца“ плату не примају јер Фонд за здравствено осогурање јер се Центру не пребацује средства по припадајућим коефициентима већ је то мањи износ средстава . Ако у Фонду наиђемо на разумвање и ако нам уплате средства по коефициентима које имају запослени у Здравственом центру , плате ће бити исплаћене до крај године и сви запослени остаће на радним местима“,обећао је Јаковљевић.

Он је демантовао и информацију која стиже од , како је рекао „некох локалних политичара да је Здравствени центар у последње време примио већи број радника „. „То је тенденционо и урушава углед наше установе, рекао је Јаковљевић и позвао политичаре који располажу таквим информацијама да јавно објаве бројеве новопримљених радника“.

Директор Здравственог центра одбацио је као нетачне информације које долазе из Канцеларије Владе Косова у Косовској Митровици да здравствени радници примају плате из шиптарског буџета“. „Позвали смо шефа те канцеларије да се о томе изјасни а ја одговорно тврдим да ни један радник из Здравственог центра у Косовској Митровици нити је примао нити прима плате из косовског буџета. Циљ је да се разбије наше јединство и да део наших радника посумња да неко прима тај новац“, рекао је Милан Јаковљевић. 

 

 

( ТВ Мост.)