Прочитај ми чланак

Застрашујуће: Америка трује Србе ГМО храном, страдају јетра, мозак, кости…

0

Употреба Генетски модификованих организама, односно ГМО производа и хране може према тврдњама светских нутрициониста и лекара довести до озбиљних поремаћаја у људском организму, тешких обољења а у крајњем исходу и смрти а главни лобиста за увоз ГМО по свету су Сједињене америчке државе које сада желе да уцене и Србију да прихвати Кодекс алиментаријус којим се ГМО уводе у нашу земљу.

Подсетимо, Кодекс алиментаријус је део међународне организације која прописује правила за контролу хране, адитива и осталих додатака храни. Између осталог, тај протокол подржава коришћење великог броја адитива у храни, као и генетски модификовану храну, а ова организација ће инсистирати на употреби оваквих намирница у ЕУ, а пре свега у земљама бившег “комунистичког блока” и потенцијалним кандидатима за ЕУ међу којима је и Србија.

’’Кодекс алиментаријус’’ је организација коју је 1963. године основала Светска здравствена организација и Организација за храну и агрокултуру (ФАО). Многи сматрају да је ова установа тесно повезана са Светском трговинском организацијом и да је циљ остваривања профита на штету здравља људи. Управо је један од кључних услова који се стављају пред нашу државу јесте прихватање Кодекса алиментаријуса да би Србија добила чланство у Светској трговинској организацији. Наравно, САД је још пре 15 година одбила Кодекс алиментаријус за своју територију.

Колика опасност прети од коришћења ГМО хране сведочи и тескт познатог америчког новинара и антиглобалисте Алекса Џонса у коме он разоткрива планове светске владе о намерном и циљаном тровању хране и воде у сврху смањења становништва. У свом прилогу Џонс говори о многим стварима, попут флуора који се налази у већини паста за зубе, упозорава о аспартаму (вештачком шећеру), генетски модификованој храни, и сличним темама.

Џонс тврди да постоје на стотине владиних докумената, који последњих осамдесет година доказују тровање хране и воде, како би се становништво разболевало и стерилизовало зарад еугенике која заступа идеју да је људски прогрес угрожен ширењем гена кроз репродукцију сиромашних, слабих и болесних који би требали бити елиминисани природном селекцијом. Еугеника, се може још дефинисати и као „примена закона наслеђивања ради побољшања физичких и психичких карактеристика живих бића, а посебно људи“.

Све је ово објашњено у књизи „Еконаука“ коју је написао стручњак из Беле куће Џон. Холдрен, где се говори о планетарној полицијској држави, која ће да изврши стерилизацију, као и комбиновању воде и хране зарад стерилизовања људи. Холдрен је ово написао неколико деценија пре доласка на позицију у Белу кућу у канцеларију за науку и технологију. Алекс Џонс даље наводи да се више ни најобичнија жвакаћа гума не може купити у продавници а да не садржи аспартам као додатак. Седамдесетих година прошлога века Европска унија је направила велика истраживања и добила резултате о деци рођеној са премалом тежином, прераним порођајима и побачајима, код оних жена које су пиле пића на бази аспартама који се налази и у неким најпознатијим светским газираним безалкохолним напицима.

А шта је заправо аспартам? То је фекални отпад Е-коли бактерије која се генетски модификује, тојест нахрани се токсичним отпадом и онда она „пражњењем“ избаци аспартам.

Пре више од десет година говорило се и о најпознатијем ланцу брзе хране у свету, „Мекдоналдсу“ а о томе говори и Алекс Џонс. Он каже да је током прошле деценије у више здравствених информатора освануло како у пилетини која се продаје у „Мекдоналдсу“ („Чикен мекнагетс“) налази једна врста пластике слична силикону. Додавање овог адитива нелегално је у свим осталим земљама света, али не и у САД. Проблем је у томе, што је све ово испланирано од стране ФДА (Служба за контролу хране и лекова).

Више од 85% кукуруза који се конзумира у САД, а испоставља се и у Европи и Канади je ГМО. Oн cтвара сопствени пестицид, па га инсекти не једу. Џонс поставља питање у својој студији да ако инсекти не једу тај кукуруз јер умиру, шта ће се онда догодити са лабораторијским животињама и људима. Буквално, више стотина студија показују, да не само „Монсанто“, већ и друге компаније производе ГМО.

Хормон раста који се додаје у прехрамбене производе посебна је и крајње опасна прича. Тај хормон раста у на пример млеку, тера децу са тек осам, навршених година у прерани пубертет а недавно је био случај и осмогодишње девојчице из Новог Сада која је имала прави хормонски ураган у организму због конзумације ГМО производа.

Угледни амерички дневни лист „Вашингтон пост“ у јануару 2008. године објавио је да је трећина популарне хране и пића загађена живом. Упркос чињеници да су се Европљани противили модификованој храни, сада су претрпани са њом. Свуда где се ГМО храна користи, јавно или тајно проценат појаве рака код становништва се повећава као и дијабетес… Све ове болести су повезане са отровним додацима из наше хране и воде. Један од састојака ГМО производа, MSG (Natrijum Glutamat) разара мозак, екситоксин разара јетру, а присутан је у десетинама хиљада производа који се свакодневно налазе у свим домаћинствима.

Црвена лампица за аларм одавно је упаљена, поставља се питање има ли ко да је види…

 

(Правда)