Прочитај ми чланак

Дачић: Амнестија затвореника због претрпаних затвора

0

Влада би на данашњој седници требало да усвоји Предлог закона о амнестији затвореника осуђених на мале казне ради решења проблема претрпаних затвора, изјавио премијер Ивица Дачић.

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да би влада на данашњој седници требало да усвоји Предлог закона о амнестији затвореника осуђених на мале затворске казне ради решења проблема претрпаних затвора.

Дачић је новинарима у Београду рекао да амнестија неће обухватити затвореника осуђене због тешких кривичних дела већ само оне који служе казне до шест месеци.

„Влада Србије би данас требало да усвоји предлог закона о амнестији затвореника и он ће бити упућен парламенту, а циљ је растерехење капацитета затвора“, рекао је премијер и указао да велики број људи чека на извршење затворске казне.

Дачић је истакао да то не подразумева амнестију тешких кривичних дела већ само затворских казни до шест месеци.

 

Упитан о случајевима страдања деце у саобраћају, Дачић је рекао да су саобраћајни прописи строги, али је истакао да је потребно појачати њихову примену.

„Мислим да је ту део на примени закона. Не сме се дозволити да толико људи страда у саобраћајним несрећама и морамо да наставимо даље са применом“, рекао је Дачић.

Један дечак је данас тешко повређен на Новом Београду када га је ударио аутомобил, а пре неколико дана једно дете је погинуло у београдском насељу Звездара када га је ударило возило док је прелазило улицу.

 

(РТС)