Прочитај ми чланак

Вести са југа Србије 14.07.2012.г.

0

Нека чека Цеца !

У Блацу се по десети пут заредом организују Дани шљиве, туристичко привредно културна манифестација са репрезентативним програмом везаним за излагање потенцијала у производњи и преради шљиве .

Криза !

Како је најављено у музичком делу наступиће Шабан Шаулић и Весна Змијанац док како “Јужна Србија“ сазнаје организатори нису успели да се договоре са Момчилом Бајагић Бајагом око његовог наступа у Блацу.

Организациони одбор који је задужен да ове године организује Дане шљиве сматра да је Бајагић тражио превише новца за наступ.

И ако је највише људи тражило да на шљивијади види Светлану Цецу Ражнатовић знајући њену цену наступа организатори је нису ни контактирали.

Подсетимо Самир Жишко, бизнисмен из Босне и Херцеговине, спреман је да издвоји чак 200.000 евра како би Светлану Ражнатовић убедио да одржи концерт у Сарајеву.

 

Почела изградња моста на коридору 10

Грчка фирма “Терна” започела је изградњу првог великог моста преко Јужне Мораве на деоници Коридора 10 од Грабовнице до Грделице.

– Мост се гради близу Лесковца у месту Мала Копашница, за пун профил аутопута, односно свих шест трака – изјавио је представник Коридора Србије Дарко Шубаревић.

Како преноси B92 позивајући се на агенцију Танјуг, грчка фирма изводи радове на мосту у сарадњи са локалним подизвођачима.

– Тренутно се изводе радови на бетонирању заједно са армирањем темеља моста – рекао је Шубаревић.

На тој деоници је, према његовим речима, планирана изградња још једног моста преко Јужне Мораве, који ће бити удаљен око 1,8 километара са северне стране од моста чија је изградња данас започета.

Најтежа ће бити направити деоницу дуж Грделичке клисуре у дужини од 27 километара, која ће бити изграђена по ободу клисуре, рекао је Шубаревић.

Радови на изградњи аутопута од Грделице до Рабовнице почели су 25. јуна ове године и “Терна” би требало да их заврши до јула 2014. године.

Јужни крак Коридора 10 кроз Србију се протеже од Грабовнице до македонске границе и на том делу је до сада већ завршена деоница аутопута од Левосоја до Прешева у дужини од 22 километра.

Преостало је да се заврши изградња око 75 километара Коридора 10 од Грабовнице до Левосоја и на већем делу трасе су радови у току.

Како сазнајемо, постојећи пут М-1 ће остати у функцији као алтернатива и служиће за локални саобраћај.

 

Карте за концерт добровољним даваоцима крви

Нишлије који у понедељак први дају крв добиће на поклон 20 карата за концерт „Три легенде, два концерта, једно вече“.

Акција давања крви биће организована од 8h у згради Завода за трансфузију крви на булевару Зорана Ђинђића број 48.

Карте су поклон организације „Уметност давања“ која на овај начин подржава акцији добровољног давања крви.

Концеће бити одржан 17. јула од 21h на Летњој позорници у Тврђави.

Распоред рада мобилних екипа Завода за трансфузију крви за петак, 13. јул.

– од 13h до 16h; Нисал, Ниш;

– од 8h до 18h; Клинички центар Ниш;

– од 8h до 18h; Национална служба за запошљавање; Ниш.

Добровољно давање крви је у згради Завода, Бул. Др Зорана Ђинђића 48, сваког радног дана од 8h до 19h, а суботом од 8h до 12h.

 

Иван Пејчић остаје у Радничком

Левокрилни нападач Иван Пејчић продужио је уговор са клубом на још две године. У нишки Раднички стижу Коларевић, Лукић и Вукомановић.

Одговор на питање где ће најбољи стрелац Радничког из претходне сезоне наставити каријеру дао је тренер нишког суперлигаша.

– Иван Пејчић остаје, договорили смо се са њим – рекао је за Јужне вести Александар Илић, тренер Радничког.

Иван Пејчић има 29 година, а каријеру је почео у Радничком. Играо је за Работнички, Арау из Швајцарске и Паралимни са Кипра. У Ниш се вратио пре почетка прошле сезоне.

– Задовољан сам условима. Решили смо све детаље, договорили смо се – саопштио је Иван Пејчић.

Како је потврдио Александар Илић Раднички ће добити и нова појачања.

– При крају смо договора са Душаном Коларевићем, а договорили смо се са Браниславом Вукомановићем и Николом Лукићем – казао је Илић.

Никола Лукић (22) је прошле сезоне играо у Металцу из Горњег Милановца, а Душан Коларевић (25) је у зимском прелазном року прошле сезоне отишао из нишког Синђелића у ОФК Београд. Бранислав Вукомановић (30) прошле сезоне играо је у албанском клубу Кастриоти из Кроје.

(Јужна Србија, Јужне вести)