Прочитај ми чланак

Ако је Србија правна држава: Чанку прети 10 година затвора!

0

Адвокат Боривоје Боровић тврди да је лидер ЛСВ починио кривично дело насилничког понашања због којег би могао и целу деценију да робија.
Лидер ЛСВ Ненад Чанак, који је прексиноћ зверски претукао штапом Павла Лешановића испред кафане „Тако је суђено“ у Новом Саду, извршио је, према речима угледног адвоката Боривоја Боровића, кривично дело насилничког понашања за које је запрећена затворска казна до 10 година затвора, с обзиром на то да је реч о лакшим телесним повредама.

– Да је реч о обичном човеку, полиција би га већ одвела у притвор, а овако… Мени све ово личи на онај случај Шешеља и адвоката Баровића. Бојим се да ће ово проћи исто. Једноставно, полиција зазире од политичара – каже Боровић.

Познати адвокат Тома Фила каже да, уколико се утврди да се све десило тако како тврди оштећени, Чанку треба укинути имунитет како би одговарао за своја дела.

– То није увреда или клевета, то је насилничко понашање. Не знам одакле му ти телохранитељи, уосталом, телохранитељ је ту да заштити особу коју чува, а не да унаоколо бије. Ово је страшно – казао је Фила.

 

Биографија“ Ненада Чанка
Ненад Чанак је, подсетимо, већ познат по бројним инцидентима.

– Одмах после петооктобарских промена он је, возећи под дејством алкохола своју ‘’бебицу’’, мотор „хонда“, при брзини од 135 километара слетео с пута код Сремске Митровице, где се и тешко повредио.

– Децембра 2009. Чанак је у ноћним сатима сумануто возио моторне санке кроз град.

– Кум Ненада Чанка је Ненад Опачић, који је осуђен као главни организатор продаје дроге у Новом Саду и кога повезују са „земунским кланом“.

Реаговања политичара

 

 


(Курир)