Прочитај ми чланак

Декан Медицинског факултета ЗАВРШИО У ПОЛИЦИЈИ због увођења срамних пропусница

0

Проваксер декан Медицинског факултета у Београду Лазар Давидовић који је спровео јединствену сегрегацију студената и радника на медицинском факултету потврдио је у изјави за медија да је био на информативним разговорима поводом одлуке коју је тај факултет донео у септембру прошле године, да практичној настави могу присуствовали само студенти који немају симптоме респираторне инфекције, поседују доказ о комплетној имунизацији, или о прележаном ковиду, као и серолошки доказ о постојању антитела, или негативан ПЦР тест не старији од 72 сата.

„Био сам на разговору код истражних органа и бићу опет“, рекао је Давидовић и додао да је биo на разговору у полицији, а биће и у тужилаштву.

Он је на разговору био поводом тужби које су стигле од појединих невладиних организација и да је био на информативним разговорима у својству грађанина, због, како је навео, нарушавања људских права и Закона о равноправности.

„На разговору сам рекао да сам се водио медицинским разлозима и да стојим иза тога. Ја радим свој посао, а истражни органи свој“, казао је Давидовић. На питање зна ли се о којим невладиним организацијама реч, Давидовић је рекао да „најискреније не зна“.

„Морамо да водимо рачуна да не угрозимо, не само оне који реализују наставу и којима се реализује настава, већ и болеснике – истакао је декан Медицинског факултета“, казао је Давидовић образлажућу своју пређашњу одлуку.

Медицински факултет у Београду донео је срамну одлуку крајем септембра прошле године да је услов за присуствовање настави и обављању других активности на факултету, уз одсуство симптома акутне респираторне инфекције, доказ о комплетној имунизацији, или о прележаном ковиду, као и серолошки доказ о постојању антитела, односно ПЦР тест не старији од 72 сата.