Прочитај ми чланак

Фаучи предвиђа бол и патњу за невакцинисану популацију

0

Здравствени саветник Беле куће је „уверен“ да је остало само неколико недеља док Омикрон не достигне свој врхунац.

Др Ентони Фаучи је рекао да је уверен да ће случајеви Омикрона у САД достићи врхунац средином фебруара, иако је у недељу у интервјуу за АБЦ признао да „никада не желите да будете превише самоуверени када се носите са овим вирусом.”

Фаучи је био један од водећих заговорника вакцинације и њених бустера Kовид-19, али је признао да различите стопе вакцинације широм земље неће значајно утицати на стопе инфекције Омикроном у САД. Међутим, нека подручја се могу суочити са „мало већим болом и патњом због хоспитализација у оним деловима земље који нису у потпуности вакцинисани или нису добили додатне дозе“.

Фаучи је тврдио да је његово предвиђање засновано на подацима из других земаља попут Израела, Јужне Африке и Велике Британије. „Они су достигли врхунац и (почињу) прилично нагло да опадају“, рекао је здравствени званичник, предвиђајући скори преокрет широм САД.

Здравствени званичници су нагласили да вакцинација може спречити озбиљније нежељене ефекте Омикрона. Једном када су случајеви испод одређене „области контроле“, рекао је Фаучи, Kовид би могао бити „у суштини интегрисан у опште респираторне инфекције са којима смо научили да живимо“.

Фаучи је све време трајања пандемије Kовид-а, био заговорник вакцинације и допунских доза, чиме је додатно разбеснео своје критичаре.

Експерт за заразне болести је рекао да је тачна „издржљивост“ трећег мРНА бустера или „другог бустера“ Ј&Ј вакцине, је непозната, али он тврди да ће „трећа ињекција” имати већу издржљивост и „заштиту од тешке болести” захваљујући подацима прикупљеним од првих доза бустера.

Можда ћемо морати поново да дајемо бустере. То је сасвим замисливо,” рекао је Фаучи, инсистирајући да не жели ситуацију у којој се људи присиљавају да добијају допунске ињекције сваких шест месеци, уместо тога да се ослањају на издржљивије бустере који ће трајати дуже време.