Прочитај ми чланак

Јел би волео? Вучић: Замислите да сам ја некога тако ударао

0

Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је напад Драгана Бјелогрлића на редитеља Преграда Гагу Антонијевића.

„Моја реакција је била да осуђујем насиље… Неки људи су заменили зло за добро и добро за зло. Замислите да сам ја некога тако ударао“, казао је после церемоније спајања железничког колосека на деоници Стара Пазова-Нови Сад. .

„Ниједну лошу реч нисам изговорио о Бјелогрлићу, он је задужио земљу, али да хвалим батинање једног човека, не пада ми на памет. Посао је државних органа да ураде посао у складу са законом… Насиље није дозвољено никоме и мора да буде кажњено да се не би понављало. То је жалостан догађај, сигуран сам да никоме због тога није драго. Шта би било да је неко други претукао. Шта мислите да је петорица функционера наше странке отишло у странку Јеремића и Ђиласа? Имали бисте демонстрације годинама, писаније Европског парламента“, додао је председник Србије.

Он је, тако казао да није добио позивницу за долазак за устоличење митрополита Јоаникија и истакао да, ако добије позив, да ће одлучити да ли ће ићи.

Вучић је истакао да је реч о „креирању лажи“, изјавио је он.

Такође се осврнуо на наводе медија да неће да уведе нове мере, јер му се жени старији син Данило.

„Он се случајно не жени, нажалост. Једва чекам да се жени. Како вас није срамота да тако лажете“, изјавио је председник Србије.

Председник је, говорећи о дијалогу у Бриселу, истакао да није добио позив за састанак, али је навео да ће се одазвати уколико га добије.

„“Ако добијем позив ја ћу да идем“”, истакао је он, а на питање да ли то значи да овог месеца неће бити ни наставка техничког дијалога, одговорио је потврдно.

„То је питање за нашу скупштину“

Председник се и осврнуо на неке чланове Српске напредне странке.

„Једино што мени смета јесте постоји велики број људи унутар странке које водим и унутар система који би да осуђују одређене потезе само када могу да добију симпатије јавности, а који би да ћуте када би могли своју позицију да угрозе. Ако дође до тога да морам да се борим за све сваког дана, а да ви ћутите и будете заклоњени… онда је то проблме код нас. Не желим да сарађујем са онима који нису борци, који немају снове, идеје. То је питање за нашу скупштину за 20. октобар“, казао је Вучић.