Прочитај ми чланак

Слобину вилу од Николе Пековића купују Карићи

0

Вила у Толстојевој улици 33 на Дедињу, која је некада била у власништву бившег председника Слободана Милошевића, добија новог власника. Наиме, њу од некадашњег кошаркаша Николе Пековића купује Зоран Карић, рођени брат бизнисмена Богољуба и Драгомира Карића.

Свега пет година велелепна вила на Дедињу, коју је Слободан Милошевић почетком деведестих откупио од државе за свега 2.000 марака, била је у власништву чувеног кошаркаша Николе Пековића. Како пише у регистру непокретности, у току је пренос власништва, односно покренут је поступак промена носиоца права.

Фото: Јутјуб

Као имаоци права у катастру већ су уписани Зоран и Марјана Карић, али са напоменом да постоји “предбележба са роком за оправдање до 22.маја 2021”.

Стручњаци за некретине кажу да би то могло да значи да је вероватно у току процес добијања кредита и да су Карићу већ ставили хипотеку на вилу у Толстојевој, те да им је рок да цео процес буде окончан до поменутог датума.

У катастру пише и да је реч о заједничкој имовини супружника.

Зоран Карић, за разлику од своје браће, не воли публицитет и ретко се појављивао у медијима.

Остало је забележно да му је након петооктобарских промена разрезан порез на екстрапрофит од 4,1 милион немачких марака, што је касније Врховни суд Србије поништио.

Заједно са Богољубом и Сретеном Карићем и још четири особе био је актер афере „Мобтел“, а поступак против њих обустављен је 2016. године. Истрага против њих је обустављена поводом оснивања „Мобтела“ и омогућавања предузећима са Кипра добијање девизних кредита Астра банке без гаранција.

Вила од 900 квадрата

О вили у Толстојевој улици медији су и раније писали. Њу је Слободан Милошевић 1991. од државе откупио за свега 2.000 марака. “Блиц” је раније објавио да је реч објекту који има 10 спаваћих соба, пет нивоа, шест купатила и две собе за пријем, те да плац на којем је саграђен има 21 ар.

Иако се у катастру непокретности наводи да некадашња Милошевићева вила има 354 квадрата, “Блиц” је писао да се она простире на 900 квадратних метара, те да је још породица бившег председника поднела захтев за легазализацију дограђених 500 квадрата.

Званично никада није обелодањено по којој цени је Пековић вилу купио од породице Милошевић. Спекулисало се да је реч о износу од око два милиона евра. Није познато ни по којој цени Зоран Карић сада купује вилу од Пековића.