Прочитај ми чланак

КО ЋЕ У ВЛАДУ ЦГ? Да ли после рујне зоре стиже помрачење сунца слободе?

0

Победници избора у Црној Гори тренутно се налазе на прекретници, а од одлука које буду доносили наредних дана зависи и како ће их народ памтити – као ослободиоце или као људе који су изневерили народну вољу.

Вирус који је толико присутан на овдашњем простору, хиљаду је пута јачи од некакве короне и шири се ових дана незадрживо по Црној Гори. Својствен је Србима, али и свим осталим народима на Балкану, ма како се они звали. Погубнији је од Ковида – 19. Тај опаки вирус зове се Неслога – 20.

После историјске победе над диктаторским режимом Мила Ђукановића, нова већина у парламенту никако да пронађе заједнички језик. Чак крећу и некакве трзавице, које могу да буду погубне.

Нико нема дилему да ће прва слободна влада Црне Горе бити влада компромиса, али као да и сами лидери дојучерашње опозиције заборављају да једни без других не могу и да било какво условљавање и терање ината зарад нечијих интереса, иде искључиво на руку Милу Ђукановићу и његовој криминалној хоботници у региону.

Дакле, нити Демократски фронт може без Дритана и Алексе, нити представници СПЦ могу без Милана, Андреје и Медојевића, нити грађанисти УРЕ и демократе могу без „српских националиста“.

Влада ЦГ која мора што пре да буде формирана треба да послужи као темељ прве (правно) уређене државе на Балкану. Та држава би требало буде звезда водиља Србији, али и другима у региону.

На шта би личично да сада почну међусобна медијска препуцавања победника избора о томе ко је са Милом и покојним Владаном Батићем две хиљада и неке године намештао резултате фудбалских утакцима или ко је сарађивао са Вучићем да би преживео.

Шта год ко мислио о Кнежевићу, Медојевићу и Мандићу, ко има морално право да лидерима ДФ-а ускрати учешће у власти када се зна да су то људи који су највише хапшени, пребијани, прогоњени од стране сулудог режима!? Ко може да каже „Кнежевићу, теби Мило јесте хапсио стару мајку, али сада се склони са стране“!?

Нико то нема право. Као што ни просрпске партије не могу да инсистирају да Дритан Абазовић подржи повлачење признања тзв. Косова. Као што се не може порећи да је СПЦ имала велику улогу у освешћивању народа у ЦГ уочи избора, не може се жмурити и над чињеницом да без ДФ-а, победа над Милом не би била могућа.

Вирус неслоге се шири Црном Гором и потребна је хитна вакцина. Додуше, она већ постоји и налази се у рукама победника избора. Што пре је примените! Не дозволите да било чији интереси – београдски, бриселски, тајкунски, баце сенку на велики народни устанак. Сутра треба изаћи на улицу и погледати народ у очи.

Освежило је. Хајде сада да нас ове јесени и зиме коначно огреје сунце слободе. И у Црној Гори и у Србији.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!