Прочитај ми чланак

ТИОДОРОВИЋ: Вакцинисаћемо децу, старе, болесне од 1. октобра?!

0

Припремамо се за вакцинацију против грипа најосетјивијег дела становништва, ту мислим на хроничне болеснике, на старије људе, на оне са падом имунитета без обзира на старост, јер имате пад имунтитета и код младих људи, да заштитимо труднице, породиље, децу која су веома осетљива и децу која имају одређена обољења која могу да произведу пад имунитета - изјавио је епидемиолог др Бранислав Тиодоровић.

Printscreen You Tube

– То је велики посао који треба одрадити и ја сам за то да та вакцинација почне већ 1. октобра. Ту вакцинацију треба да урадимо да не би дошло до миксања та два вируса, обичног грипа и короне и да истовремено имамо и грип и корону. То би било страшно – казао је Тиодоровић за телевизију ТВ Палма плус.

Он је напоменуо да не постоји вакцина која сто посто штити, али код људи који имају нарушен имуни систем, са хроничним обољењима, та вакцина ће, како каже, много значити за блажу клиничку слику.

– Код старих и болесних та вакцина може значити превенцију од смрти. Нема те вакцине која ће сама по себи штитити. Много зависи од њеног дејства и стања организма који је прими. На то који ће резултат примања вакцине бити утиче и једно и друго и вакцина и стање организма – оценио је Тиодоровић.