Прочитај ми чланак

Заражени глумац на Сајму: Сумњам у исправност теста

0

Глумац Милош Ђуричић већ трећи дан борави у привременој болници на Београдском сајму пошто је био позитиван на тестирању на коронавирус. Није имао симптоме, нити је био у контакту са оболелима, па сумња у валидност теста, а није му јасно ни зашто га нико није питао за контакте, да они евентуално буду тестирани.

Ђуричић, који има адресу пребивалишта у Београду, а ради у Зајечарском позоришту, тестирао се пре повратка на посао.

ФОТО: Приватна архива

“Нико од нас није био сумњив, нити је имао контакте са оболелима, већ смо се тестирали да бисмо се вратили на посао. Од 44 тестираних из позоришта, нас је 15 било позитивних”, објашњава Ђуричић и наводи да нико од позитивних на тесту нема симптоме болести.

Сви су били на снимању плућа и урађена им је анализа крви и нису им нађени никакви трагови болести, јер, како тврди, “чисти су нам и плућа и крв”.

“Нико ме није питао ни за контакте, док су остале колеге питане за контакте и они су тестирани. И нико од њихових контаката није позитиван”, додаје.

То га наводи на помисао да тестови можда нису исправни, јер нико од њих нема симптоме.

За Ђуричића је и спорно што су чланови позоришта из Зајечара, који су били позитивни на тесту када и он, прво пуштени кући у изолацију, пошто немају симптоме, да би после два дана били враћени у зајечарску болницу.

За то време су он и колегиница, који исто раде у Зајечарском позоришту, али имају београдску адресу, послати у болницу на Сајам.

“Који је од та два начина третирања правилан – то што смо ми послати на Сајам или то што су они послати кући, а у истој смо ситуацији?”, пита он.

За сам смештај у привременој болници на Сајму каже да је пристојан, с обзиром на ситуацију.

“Хигијена је на прихватљивом нивоу, све се чисти, дезинфикује. Најлошији део смештаја су кревети и душеци, али није страшно с обзиром на околности”, препричава.

Каже да је на Сајму тренутно око 70 људи, да је јуче дошла већа група радника из фабрике у Смедереву.

“Немам примедбе на смештај, али се бринем да седим овде десет дана ако нисам заражен и ако мој тест није био ваљан. Бојим се да ћу овде да се заразим”, закључује Ђуричић.