Прочитај ми чланак

ЧАЧАК: За длаку избегао сцену из хорора, „оживео“ пре сахране

0

Минути су делили пензионера из чачанског села Липница Предраг Гостиљац (75) да жив буде закопан у сопственој гробници.

Како пише „Блиц“ да није мрднуо прстом док га је окупљена родбина оплакивала и спремала на вечни починак, сада би већ био у ковчегу, жив затрпан земљом.

Пензионеру је позлило у четвртак, а по доласку чачанске Хитне помоћи лекар је само погледао његове беоњаче, костатовао смрт, изјавио саучешће породици и помогао да тело пребаце на кревет како би му ноћним бдењем одали последњу почаст пред покоп, наводи лист.

Међутим, док је родбина куповала погребну опрему и оплакивала га, „мртвац“ је померио прст и отворио очи, људи су се уз вриску разбежали, а неколицина присебних позвала је поново Хитну помоћ која га је живог одвезла у болницу.

У породици кажу да је лекар Хитне помоћи који је приликом првог доласка издао потврду о смрти, током друге посете пацијенту тражио да му се смртовница врати, што су они и учинили.

Након указане лекарске помоћи, П. Г. је смештен на интерно одељење чачанске болнице у јединицу за конорарне болести срца и крвних судова. Како сазнаје „Блиц“, његово здравствено стање је задовољавајуће.

Куме, нисам најбоље

– Готово сви су побегли из собе у којој је лежао „покојник“, али кум је био присебан и одмах су поново позвали Хитну помоћ. Кум га је питао: „Предо, како си?“, а он му је с кревета одговорио: „Није баш најбоље, али добро сам“.