Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Фестивал „Мирдита, добар дан“ промовише независно Косово

0

Савет жена Српског покрета Двери упутио је данас на адресе више државних институција захтев да се забрани или одложи одржавање фестивала „Мирдита – добар дан“ у Центру за културну деконтаминацију.

Радмила Васић, у име Савета жена Двери казала је да теме којима ће се овај фестивал бавити наредних дана вређају и понижавају српски народ и српске жртве.

Илустрација: Принтскрин – Алџазира

„Као Српкиња са Ковова и Метохије која је истерана из свог родног града и са свог радног места, оштро се противим оваквом начину организовања фестивала „Мирдита, добар дан“ у оквиру ког се Косово представља као независна држава. Наше институције морају да покажу зрелост и да раде свој посао, зато захтевамо да се овакав фестивал одложи до даљњег. Организатори овог фестивала, као и сами учесници директно промовишу такозвану државу Косово, што је кључан разлог нашег противљења одржавања овог фестивала.“, рекла је она и додала да би било добро када би се и у Београду и у Приштини одржавали фестивали у циљу међусобног разумевања и суживота који не би имали политичку конотацију и дотицање питања статуса КиМ.

Васић је закључила да би одржавање фестивала у овом врло осетљивом тренутку, после јучерашњих напада специјалне јединице такозване косовске полиције РОСУ, могло изазвати низ проблема у Београду, а то се не сме десити.

Испред Савета жена захтев су упутиле: Народна посланица Марија Јањушевић, Радмила Васић и Драгана Милићевић. Захтев је упућен Министарству културе и информисања, ПУ за град Београд, Градском Секретаријату за културу, Канцеларији за Косово и Метохију, као и МУП-у Републике Србије.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!