Прочитај ми чланак

КРИВИЧНА ПРИЈАВА против НН руководећег лица Рембаса због скупа СНС

0

Председник Општине Параћин Саша Пауновић упутио је данас писмо директору рудника РМУ „Рембас“ Ресавица Зорану Аксентијевићу којим је обавестио руководство те компаније да је Општинско веће Параћина поднело кривичну пријаву против НН руководећег лица те компаније због злоупотребе положаја.

Пауновић је навео да су у медијима објављени снимци коришћења аутобуса „Рембаса“ за довожење радника, који су касније аутобусима приватног предузећа превежени на скуп Српске напредне странке (СНС) у Параћину 13. маја.

„Верујемо да Вам је јасно да у овом случају постоји озбиљна сумња да су коришћењем ресурса ‘Рембаса’ у партијске сврхе и пропуштањем да се евидентира одлазак са посла запослених који су учествовали у јавном скупу учињена кривична дела и прекршени закони који се односе на финансирање политичких активности“, наводи се у писму и додаје да постоји „озбиљна сумња да су неки од запослених на тај скуп упућени под претњом од стране НН лица да ће изгубити уговоре о раду“.

Он је додао да очекује од директора да из његове надлежности предузме све да се установи одговорност и сам поднесе пријаве против лица за која се покаже да су у том случају кршила прописе.

„Општина Параћин ће у сваком случају самостално поднети пријаве надлежним државним органима због озбиљне сумње да је у овом случају дошло до кршења закона“, навео је Пауновић у писму.

Опшинско веће Параћина је на седници одржаној 13. маја одлучило да се обрати надлежној републичкој инспекцији како би она утврдила законитост обављања ванлинијског превоза превозника „Алба Тоурс Ресава“ од Деспотовца до Параћина тог дана и да ли је то у складу са Законом о превозу путника у друмском саобраћају.

Веће је одлучило да поднесе кривична пријава против НН лица запослених у РМУ „Рембас“ Ресавица Деспотовац, због сумње да су 13. маја организовали долазак појединих радника те компаније у Параћин.

„Према незваничним информацијама по препоруци руководства те компаније, а ради учествовања на политичком скупу повереништва СНС из Параћина који је одржан испред зграде Општине Параћин“, наведено је у Закључку Општинског већа.

Општинско веће је упутило позив директору РМУ „Рембас“ да поднесе оставку уколико се утврди да је долазак радника у Параћин организован и подржан од стране руководства те компаније, а Министарству рударства и енергетике обавештење о могућој злоуопотреби радника „Рембаса“ у политичке сврхе.