Прочитај ми чланак

Пауновић: Омладина ДС распуштена, не представљају никог осим себе самих

0

Заменик председника Демократске странке Саша Пауновић изјавио је поводом саопштења Демократске омладине да се искључују из активности Савеза за Србију, да је Демократска омладина распуштена одлуком Извршног одбора странке и да ти људи "не представљају никога сем себе самих".

Он је за агенцију Бета рекао да због тога што је распуштена, свака објава коју потписује Демократска омладина треба да буде проверена у секретаријату и инфо служби Демократске странке.

Фото: ДС

Пауновић је казао и да Демократска омладина није независтан део Демократске странке, да она не води самосталну политику, и не бави се коалиционим односима, нити може да одлучује о политици и доноси одлуке о учешћу ДС-а у Савезу.

„Уколико би данас и постојала Демократска омладина и дала такво саопштење то би било противно одлукама ДС-а и представљало би заступање ставова супротних странци, те би такву омладину требало распустити“, рекао је Пауновић.

У саопштењу које је потписала Демократска омладина поручено је раније данас да ће се искључити из свих активности Савеза за Србију док не буде јасно да ли тај Савез подржава „радикалско деловање Двери и њеног лидера Бошка Обрадовића“.

Како се наводи у њиховом саопштењу, Демократска странка би требало да буде у Савезу за Србију у којем нису Двери или не треба да буде део тог истог савеза.

У међувремену је стигло саопштење из Демократске странке коју је потписао Повереник Демократске омладине Михаило Димитријевић а у којем се ограђују од саопштења која стижу, како је наведено, од групе која се „представља као Демократска омладина и коју чине појединци из самоизабраног руководства које је на страначким статутом прописан начин, распуштено“

„Обавештавамо јавност да свако саопштење које стиже од Демократске омладине мимо званичних канала комуникације треба сматрати саопштењем неформалне групе грађана која се лажно представља. Овим путем молимо и професионалне медије да нам помогну у борби против крађе идентитета“, пише у саопштењу.

Како се додаје „Демократска омладина сада функционише у повереништву и спрема измене Правилника о раду како би уједињење у снажну Демократску странку спремно дочекали и на омладинском нивоу“.