Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ „ОДУПРИ СЕ 97000”: Ђукановић је главни кривац за лоше стање у Црној Гори

0

Неколико хиљада грађана окупило се испред Скупштине Црне Горе на деветом протесту који организује покрет "Одупри се - 97. 000". Никола Грдинић, један од организатора, поручио је да протести неће стати, све док "диктатору не виде леђа.

Глумац Славиша Грубиша, такође један од организатора, „емитовао“ је дневник, какав би, како тврди требало да буде и на јавном сервису.

– Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић се извинио због инцидента у којем је умешан његов син и поднео оставку. Јавни сервис суспендовао ке спортског новинара РТЦГ Небојшу Шофранца због непримерених изкава на друштвеним мрежама – гласиле су вести из дневника Грубише.

Према речима Џемала Перовића, главни кривац за лоше стање у Црној Гори је Мило Ђукановић, те да је срамно живети у земљи у кој је крађа, захваљујући њему, постала нормална ствар.

– Ђукановић опстаје захваљујући поделама и страху. Док је он ширио мржњу, ми смо ширили братство и љубав. Све је учинио да нам одузме достојанство и постави нас у перспективу губитника. Од наше тежње за слободном државом, Ђукановић је направио приватан посед.Ја имам три сина и живе на три континента. Ми одавде хоћемо перспективу за нашу младост. У нашим домовима влада страх од немаштине. Срамота је да нас је страх од рачуна за струју. Страх од немаштине је гори од свега – поручио је Перовић.

Грађанима се обратио и Владан Шћепановић, представивши се као опозиционар и револиционар, наводећи да је то свако ко је прешао границу коју кукавице не прелазе.

– Надам се да ће се наш глас чути до Лондона. Кнежевићу не играј се са народом него карте на сто, а оне су докази. Немој ми причати о твојој угроженој безбедности, поручио је Шћепановић.

Грађани су обишли зграду државне телевизије, те, као што су најавили, фокус ставили на, како су казали, једну од најсрамнијих карика овог система, „која 30 година, још од својих ратнохушкачких подухвата, загађује и трује нашу јавност. – Такозвани Јавни сервис који смо преименовали у Срамни сервис је партијско гласило, које је више од месец дана игнорисало сопствене грађане, чак и онда када су се у хиљадама окупљали испред њихове зграде. За Срамни сервис тада су много важније биле изјаве корумпираних званичника од гласа сопствених грађана који га финансирају – казали су оз организације покрета.

Прошлог викенда, уместо протеста у Подгорици, представници покрета су организовали обилазак црногорских градова на северу и приморју, како би се срели и разговарали са грађанима који нису у могућности да присуствују протестима у главном граду.

– Караван је показао да је број незадовољних грађана много већи од оног који сваке суботе шета Подгорицом и да смо огромна већина у својој земљи. Одупримо се зато терору корумпиране лоповске мањине која је разорила наше друштво – поручили су из покрета „Одупри се 97000“.

Због предстојећих празника, организатори су најавили да следећег викенда неће бити протеста, те да се грађански бунт наставља од 9.маја али су позвали грађане да подрже бивше кориснице накнада за мајке са троје и више деце, које ће протестовати у понедељак.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!