Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПРЕТИ ОПОЗИЦИЈИ: Неће више бити насиља на протестима

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да више неће бити дозвољено насиље на протестима и истакао да и ако се деси трајаће „толико кратко да ће сви добро разумети поруку државе“.

Он је новинарима у Новом Саду рекао да нема потребе да се људи плаше, јер више неће бити погрешних процена у вези могућности насиља.

„То што се догодило, догодило се јер смо ми мисили да имамо посла са лидерима који су нормални и рационални, али када видете да имате посла са двојицом тајкуна којима се жури да обнове своје финансије пљачком државне имовине и једним фашистом, ми смо направили погрешну процену сада више на разум фашисте (Бошка) Обрадовића и тајкуна (Драгана) Ђиласа и (Вука) Јеремића не рачунам и предузећемо све мере и грађани немају разлога да се више плаше никакво насиље нигде неће бити дозвољено“, рекао је Вучић.

Он је казао да не жели крвопролиће, ни да страда ниједна српска глава ни у једном сукобу.

„Нама је потребан мир, напредак, развој, нове зграде, болнице, клинички центри и зато ћемо да се боримо још снажније и јаче, али више неће бити изненађења по питању насиља“, рекао је Вучић.

Он је казао да је питао шта је био смисао протеста испред зграде председништва када је зграда окружена, и како је рекао, само једна ствар је у питању – да га убију.

„Постоји само једна ствар коју можете да направите да бисте се дочепали власти, то је да ме убијете. Ево кажите ми који је други начин да ме убију: под један убиство, а под два избори, али знају да их народ неће“, рекао је Вучић.

Он је поводом хапшења демонстраната додао да је Урош Савић који је рекао да у притвору није добио да једе и пије воду, из Двери и да му је Бошко Обрадовић рекао да то слаже. Вучић је и за друге студенте који су били ухапшени рекао да су политички активисти.

Вучић је казао и да се на протестима окупља много мањи број људи од оног који представља опозиција и да је на протесту у Новом Саду јуче било 692 демонстранта.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!