Прочитај ми чланак

САМО СЕКУ ДРВЕЋЕ: Од Славије до Теразија мораћемо пешице!

0

Једино ће 31 ићи од Славије до Теразија

Тролејбуска мрежа у Београду ускоро ће бити проширена, али ће линије бити скраћене. Предвиђено је да троле број 19, 21, 22 и 29 убудуће возе од и до Славије, док ће део од Славије до Теразија бити покривен само аутобусима на линији 31.

Осим тога, планирана је и сеча шест стабала на траси будуће тролејбуске мреже, која ће служити за везу са депоом Дорћол, јер тролејбуси неће моћи да му приступају путем преко Трга републике и Добрачине улице.

Контактну мрежу добиће Немањина улица (од Славије до Кнеза Милоша), као и Гундулићев венац, а требало би и да се оствари веза Таковске и Поенкареове преко Цвијићеве, како би се дефинитивно остварила алтернативна веза са депоом.

Привремена окретница која ће се градити код Палате Албанија неће служити за редован тролејбуски саобраћај.

– Окретница испред Палате Албанија је привременог карактера и биће у функцији док се изводе радови на Тргу републике, односно док је за саобраћај затворена Коларчева улица. У том случају ће део Теразија од хотела Балкан до Коларчеве бити резервисан искљичиво за возила јавног превоза и ту ће привремено окретати аутобуске линије 27 и 31, док ће тролејбуске линије бити привремено скраћене до Славије. То значи да тролејбуске линије неће окретати испред Палате Албанија како је раније најављивано – кажу у Секретаријату за јавни превоз.

Тендере за изгадњу нове мреже за пут до депоа и техничку документацију за тај пројекат расписала је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

УКЛАЊА СЕ 6 СТАБАЛА

Из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда објаснили су да се на траси будуће тролејбуске мреже налази укупно 409 сабала.

– Шест стабала се уклања ради реконструкције и повећања радијуса кривина на појединим раскрсницама. Током израде дела пројекта којим се обрађује озелењавање, биће извршено снимање, анализа и валоризација постојећег зеленила – поручују из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

Два стабла су пречника од 20 до 30 центиметара, три стабла од 30 до 50 центиметара, а једно стабло има пречник већи од пола метра.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!