Прочитај ми чланак

ПРАВОСНАЖНА ПРЕСУДА: Караџић осуђен на доживотни затвор, повећана првобитна казна

0

Пред Међународним судом у Хагу почело је изрицање правоснажне пресуду бившем председнику Републике Српске Радовану Караџићу, кога је Хашки трибунал 2016. неправоснажно осудио на 40 година затвора

Апелационо веће Механизма за кривичне судове у Хагу изрекло је правоснажну пресуду бившем председнику Републике Српске (РС) Радовану Караџићу. Он је осужен на доживотни затвор.

Пред Апелационим већем Механизма за кривичне судове у Хагу у току је читање сажетка жалбене пресуде.Наводе из жалби Тужилаштва и Одбране чита председавајући Апелационог већа судија Ван Јонсен из Данске.

У већу су још судије: Иво Роса из Португала,Грасијела Сантана из Уругваја, Хосе Соласа из Шпаније и Вилијам Секуле из Танзаније.

Жалбено веће Механизма за кривичне судове у Хагу одбило је све жалбене наводе Радована Караџића који се тичу осуда за нападе на Сарајево и Сребреницу, преноси РТС на свом сајту.

Одбрана Радована Караџића није успела да докаже да није крив за масакр у Сарајеву, на Маркалама, као ни за „терорисање становника Сарајева дуготрајним гранатирањем и снајперисањем током вишегодишње опсаде главног града БиХ“, рекао је председник Жалбеног већа Ван Јосен.

Одбрана није успела да докаже да је веће донело погрешне закључке у пресуди у којој је осуђен за злочине у 20 босанских места“, рекао је председник Жалбеног већа.

Жалбено веће одбацило је жалбу одбране да је суђење било неправично.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!