Прочитај ми чланак

БОЖЕ, ШТА СЕ СА СРБИМА ДЕШАВА: Дечака вршњаци силовали мотком!

0

Након стравичне исповести дечака П. М. (10), ученика четвртог разреда ОШ "Карађорђе" на Вождовцу, који тврди да су га двојица вршњака из одељења најпре вређала, а потом силовала мотком у дворишту, Министарство просвете у ову установу послало је Тим за заштиту од насиља и дискриминације.

– Тим је ступио у контакт са надлежнима у школи који предузимају кораке у оквиру својих ингеренција. У овој, као и у осталим оваквим ситуацијама, држимо се прописа и процедура водећи рачуна првенствено о најбољем интересу детета. Када будемо имали комплетну слику о догађају, јавност ће бити обавештена – одговарају за Телеграф.рс у министарству просвете.

ФОТО: Илустрација

Када су новинари позвали школу „Карађорђе“ да провере шта ће они предузети овим поводом, рекли су да директор неће коментарисати „догађај“.

На констатацију да је посреди озбиљна ствар, женски глас с друге стране жице само је одбрусио: „Директор неће давати изјаве!“

Згрожени отац каже да се злочин догодио 4. марта око 17 часова, кад су ђаци изашли из школе.

– Мој син се тог дана вратио кући поцепан и прљав. Приметио сам велику рупу на његовим панталонама и питао сам га шта се десило. Прво није имао храбрости да ми каже, али сам убрзо угледао ране које је имао на аналном отвору. „Тата, дечаци су ме малтретирали у школи“, било је прво што ми је рекао, а затим је открио детаље које бих волео да заборавим – испричао је кроз сузе Митровић за београдске медије.

Према његовим речима, двојица ученика су његовог сина називала погрдним именима, ударала, бацала у блато, а потом силовала мотком.

– Одвукли су га иза школе и ту је почео психички и физички терор. Увреде су одјекивале парком, а затим је један од њих узео дрво и почео дивљачки да га гура у анални отвор мог сина. Дете је вриштало и дозивало помоћ, а ђаци су свирепо злостављање снимали мобилним телефонима. Један се грохотом смејао, а други је испуштао крике који су подсећали на лавеж бесног пса. Мој син је, препричавајући страшне и болне сцене, плакао, а ја сам се трудио да задржим сузе – присећа се потресени отац.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!