Прочитај ми чланак

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ У ХР: Министарка без дозволе колима на дете

0

Хрватска министарка регионалног развоја и фондова ЕУ Габријела Жалац није имала важећу возачку дозволу у тренутку када је ввозилом налатела на дете.

Из вуковарско-сремске полицијске управе саопштили су да је министарки, пошто је управљала возилом са неважећом возачком дозволом, изречена новчана казна у износу од 1.000 куна (око 135 евра), односно 500 куна (око 67 евра), ако казну плати одмах, што је, како се наводи, она и учинила.

Алко-тест је показао да министарка Жалац у тренутку саобраћајне несреће није била под утицајем алкохола, наводи хрватски Н1.

У саобраћајној несрећи, која се данас догодила у Винковцима, теже је повређено дете на које је, док је претрчавало улицу, налетело возило којим је управљала министарка Жалац.

Из вуковарско-сремске полиције наводе како је до несреће дошло у тренуку када је дете прелазило улицу изван обележеног пешацког прелаза, пренела је Хина.

Девојчица је превезена на хитни пријем у Општу жупанијску болницу у Винковцима где јој је пружена помоц, а потом је превезена у КБЦ Осијек, потврдила је портпаролка винковацке болнице Соња Маринковић.

„Дете није било животно угрожено. Прегледом је утврдена повреда потколенице“, казала је Маринковић.

Министарство регионалног развоја и фондова ЕУ медијима је упутило саопштење у којем је наведено да је данас у Винковцима пред возило којим је управљала Габријела Жалац, ван обележеног пешацког прелаза истрчало 10-годишње дете.

У саопштењу се додаје да је дете колима хитне помоћи превезено у винковачку болницу где је констатован прелом потколенице.

„С обзиром на шок за обе породице, оглашавамо се писаним путем. Детаљније о целом случају изјасниће се надлежне службе. У поподневним сатима господа Жалац посетице повређено дете“, навело је министарство.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!