Прочитај ми чланак

СРБСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР: О лажима хрватских историчарима и геноциду над Србима

0

Србски културни центар, у Скерлићевој 2 код Храма Св. Саве, у четвртак 7 марта, од 19:00ч, организује представљање књига публицисте Биљане Живковић: „Јасеновац, Козара, Јадовно”, „Приморско православље” и „Отац Доротеј”.

 На промоцији књиге говориће, др Јован Пејин (историчар и архивиста), Симеон Бабић (дугогодишњи управник библиотеке града Београда), проф. Радмила Тонковић и сама ауторка Биљана Живковић.

Биљана Живковић у својим књигама пише о прекрајање историје, умањење српских жртава и појава новоисторичара,  у Хрватској и Словенији, који упркос научним истраживањима и доказима, које су изнели познати научници као што је професор др Србољуб Живановић или др Гидеон Грајф из Изреала, тврде да је Јасеновац био омањи логор, или још горе, стратиште где су убијани углавном Хрвати, а не Срби, Јевреји и антифашисти
 

Биљана Живковић, публициста, писац, историограф, сарадник Института за испитивање србских страдања у 20.веку, Србија, Београд

Биљана Живковић је и аутор низа репортажа, чланака, записа и путописа који су настали током њеног боравка по европским и азијским земљама; као и интервјуа са домаћим и иностраним знаменитим личностима из света геополитике, дипломатије, војне доктрине, историје, филозофије и  духовности.

Такође,  госпођа Живковић је до сада је објавила 16 књига, а и учесник је преко 15  међународних и домаћих научних скупова из области средњовековне историје, историје Новог века,  историографије СПЦ, међународних односа, историје и значајај српског језика и писма. Написала је и три романа.

Дођите, улаз је слободан, Србски културни центар, Скерлићева 12, (код храма Светог Саве), од 19:00 часова.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!