Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Власт уместо да награди, она уништава домаће туристичке агенције

0

На ванредној конференцији за медије у Народној скупштини шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић казао је да су Двери наставиле са активним бојкотом Скупштине, заседајући у Паралелном парламенту у скупштинском холу.

Он је овом приликом говорио о предлогу Закона о туризму за који каже да би могао да угрози више од 1000 малих и средњих предузећа, односно туристичких организација које послују широм Србије, јер се по новом закону уноси обавезни депозит, који је додатни терет за поменута предузећа. Уништавањем малих предузећа, тржиште преузимају домаће и стране велике агенције.

„Интересантно је то да се не зна колико ће додатни депозит износити, он се одређује на предлог ресорног министра, што је скандалозно. У многим земљама Европе не постоји никакав обавезни депозит и поставља се питање где ће чувати тај обавезни депозит и ко ће њиме манипулисати? Оно што је главна опасност овим додатим теретом, ако он буде у висини више десетина хиљада евра, јесте да ће се да предузећа затворити и да ће без посла остати 10 до 15 хиљада људи, плус све њихове породице које у овом тренутку живе од тога што се баве туризмом“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је истакао да се додатни депозит односи на оне туристичке агенције које никада нису имале проблем са својим пословањем, за разлику од оних агенција које промовише власт, као што је пропала агенција „Fly fly travel“ која је најављена као велики државни пројекат и коју су промовисали Вучић, Љајић, Шарчевић и Чадеж, а да нико није одговарао због пропасти поменуте агенције.

Обрадовић је подсетио на случај када је власник мале туристичке агенције из Трстеника заједно са супругом попио отров, јер захваљујући држави није могао да послује са својом агенцијом, иако није остао дужан ниједном клијенту.

Он је на крају упитао власт зашто кажњава предузећа која у свом вишедеценијском раду нису направила никакав проблем, уместо да их награди, питајући да ли је то идеја у свим секторима? Да уништимо све наше фирме, да буду само стране, да уништимо све банке, да буду само стране?

 То је основни сукоб у економској политици које Двери воде против неолибералне политике Александра Вучића који је последњи еврофанатик и верник пропале идеологије економског неолиберализма.

Српски покрет Двери се залаже за фаворизовање и позитивно дискриминисање домаћих привредника у односу на стране, а посебно малих и средњих породичних фирми као што су туристичке агенције.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!