Прочитај ми чланак

СКОТ: Србија на погрешној страни кад је реч о ставу према кризи у Венецуели

0

Амбасадор САД у Београду Кајл Скот изјавио је данас, поводом става Београда према кризи у Венецуели, да је Србија на погрешној страни историје.

„Народ Венецуеле гладује под нелегалном владавином диктаторског режима. Више од 50 држава Латинске Америке, Северне Америке и Западне Европе стале су уз народ Венецуеле и привременог председника (Хуана) Гваида. Србија је на погрешној страни историје“, навео је Скот на Твитеру.

Скот је уз поруку поделио вест да се министар спољних послова Србије Ивица Дачић јуче у Београду састао са замеником шефа венецуеланске дипломатије Иваном Хилом.

Како је саопштило Министарство спољних послова, Дачић је на том састанку рекао да Београд разуме тешку ситуацију кроз коју пролази Венецуела и поздравио дијалог као начин да се дође до трајног решења кризе у тој земљи.

Он је навео да Србија води принципијелну политику засновану на поштовању међународног права, немешања у унутрашње ствари суверених држава и решавања спорова мирним путем.

Дачић је јуче новинарима рекао да Србија поштује међународне принципе и међународно право.

„Ми поштујемо сваки избор људи у Венецуели и нисмо ми ти који треба да одређујемо ко је председник“, казао је шеф српске дипломатије.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!