Прочитај ми чланак

САЈАМ ТУРИЗМА: И Бугари би да уживају на Златибору

0

Почео је 36. Међународни Сајам туризма у Софији који се одржава од 14. до 16.фебруара, а туристичка организација Златибор већ трећу годину за редом учествује на Сајму у оквиру штанда Националне туристичке организације, са још 18 туристичких организација и 10 учесника туристичке привреде.

Сајам је свечано отворила министарка туризма Бугарске Николина Ангелкова.

Током сајма Туристичка организација Златибора промовише комплетну туристичку понуду наше златне планине и дешавања у току године, атракције, гастрономију нашег града, активни одмор у природи, манифестације туристичке и културно уметничке. У зимском периоду предњачи туристички ски центар Торник са скијашком инфраструктуром као важан потенцијал који изазива одушевљење код свих посетилаца.

Да напоменемо да је у мају прошле године Туристичка организација Златибор организовала студијско путовање за представнике медија и туроператора из Бугарске. Представници медија из Бугарске су током тродневне посете Златибору имали прилику да се увере зашто је Златибор најпосећенија планина у Србији .

За госте и посетиоце сајма су припремљене различите атракције и фолклорни програми, културни садржаји, дегустације,томболе и ексклузивни предлози од стране 350 туристичких компанија из целог света.

Интересовање представника туристичке привреде наше земље за представљање на овом сајму је значајно, с обзиром на чињеницу да се све више гостију из Бугарске одлучује за долазак у Србију. По броју долазака туриста са одређеног тржишта, Бугарска је последњих година међу водећим иностраним тржиштима.

Након Софије, очекује нас највећи Сајам туризма у региону – Међународни Сајам туризма у Београду од 21-24. фебруара 2019.

Аутентични српски производи на Сретењском маркету

Један од највећих лидера златиборског туризма, хотел „Златибор Мона“ ове године први пут организује сајамску манифестацију „Сретењски маркет“ која је свечано отворена јуче,  14. фебруара у конгресном центру „Коледо“.

Одмах након отварања, манифестација је привукла велику пажњу знатижељних гостију који уживају у празничном одмору и зимском распусту на најлепшој српској планини. Аутентични производи и укуси Србије, који су тема овог сајма, не привлаче само бројне туристе, већ и мештане Златибора и околине, а хотел „Мона“ током три сајамска дана постаје место окупљања љубитеља традиционалних српских производа.

Најквалитетније домаће пршуте, сиреви, мед, ракија и вино су само неки од укуса којима ће посетиоци ретењског маркета обрадовати своја чула, а на маркету су изложени и необични производи попут прве органске ракије из Србије, мед са додацима јагоде, кајсије, малине, као и џемови са лавандом и ментом, домаћи ликер од шумских јагода и занатско пиво.

„Наша жеља је да употпунимо актуелну понуду Златибора и да људима у периоду Сретења и дечијег зимског распуста понудимо још једну активност кроз коју могу да се забаве, упознају нешто ново и којом могу употпунити свој одмор. Такође, идеја је и да охрабримо како локалне, тако и регионалне произвођаче и да им пружимо прилику да представе своје производе“, објашњава Дејан Пејчиновић испред хотела Златибор Мона.

Златибор је већ првог празничног дана препун туриста, а још већи број гостију очекује се током попднева. Падине и врхови „златне планине“ прекривени су снегом, санкалишта и скијалишта испуњена дечијим смехом и љубитељима зимских спортова, а у кафићима и ресторанима тражи се место више. Планина, никада лепша, у свом пуном сјају, широм раширених руку дочекује све госте који желе да празничне дане проведу у најлепшем зимском амбијенту.

Запажено представљање ТО Златибор другог дана сајма у Софији

Другог дана наступа на сајму туризма у Софији представници Туристичке организације Златибор састали су се са представницима сајта цампинг.бг и упознали их са потенцијалима Златибора у области камп туризма. Цветмира Цоцива (Цветмира Цоцива) главни уредник сајта била је веома задовољна представљеном понудом и условима које камп пружа, па је у том духу најављена и туристичка посета златиборском Ауто кампу групе из Бугарске, могућности даље сарадње на плану промоције и презентације на бугарском тржишту, као и другим земљама са којима овај познати кампинг сајт има сарадњу.

Такође, да поменемо у оквиру штанда Туристичке организације Србије, на коме на сајму у Софији наступа ТО Златибор, приређене су и многе презентације, а неке од  запаженијих су промоција ТО Драгачево, ГТО Крагујевца и ТО Ниша.

За висе информација и актуелности мозете посетити насу интернет страницу  http://www.zlatibor.org.rs/sr/

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!