Прочитај ми чланак

БОМБА из ГРЧКЕ: Олимпијакос жели да игра у АБА лиги?!

0

Можете ли да замислите Олимпијакос у АБА лиги? Па, то никада до сада није била опција, али сада се прича о томе. Грчки медији преносе информације Мундо Депортива да се клуб из Пиреја на овај корак одлучио незадовољан суђењем у мечу Купа Грчке против Панатинаикоса, када је напустио паркет на половини утакмице.

Прво је била прича да Пирејци неће више да играју против Зелених без иностраних судија, а сада је чак дошло до информација да Оли жели у АБА лигу.

Клуб из Пиреја не би угрозио место које припада најбољем тиму АБА лиге у Евролиги јер има лиценцу за наступ у елитном такмичењу. Уколико дође до тога, поновила би се ситуација од пре осам година, када је у АБА лиги играо Макаби из Тел Авива.

Нема сумње да би Олимпијакос знатно подигао квалитет такмичења, а Црвена звезда, Партизан, Будућност и Цедевита би добили озбиљног такмаца. Довољно је само поменути имена попут Василиса Спанулиса, Јоргоса Принтезиса, Јаниса Папанилоауа и Николе Милутинова.

Свега смо се нагледали претходних година током кошаркашких дуела између Панатинаикоса и Олимпијакоса. Међутим, темпераментни Грци и председник ПАО-а Димитрис Јанакопулос дефинитивно су на последњем дербију прешли игрицу, али и меру.

Дуел два гиганта у оквиру полуфинала Купа завршен је после само 20 минута. Можда све то, попут ефекта лептира, доведе до тога да Олимпијакос дође у АБА лигу. Ништа није искључено.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!