ГРАДОНАЧЕЛНИК СПЛИТА ПОРУЧИО: Ви нисте Сплит

0

Градоначелник Сплита поручио је,поводом инцидената у том граду да Сплит није и неће бити град који толерише говор мржње и да они који то подржавају нису Сплит.

Он је то изјавио поводом низа инцидената од напада на ватерполисте Црвене звезде до графита мржње исписаних на основној школи.

Сплитски градоначелник Андро Крстуловић Опара је рекао да је оно што се протекла три дана догађа у Сплиту супротно духу уважавања, толеранције и гостољубивости коју Сплит живи, негује и којом се поноси.

Он је додао да верује да је реч о изолованим неделима људи који наносе штету граду и Хрватској.

„Већ сам рекао, Сплит није и неће бити град који толерише говор мржње и насиље било какве врсте. Исцртавање непримерених порука и симбола на Основној школи Скалице за сваку је осуду. Против тих страшних порука морамо се борити едукацијом и стварањем атмосфере у којима су овакве и сличне шкработине апсолутно неприхватљиве. Надам се како ће у најскоријем року правосудне и полицијске службе изоловати и казнити кривце који наносе штету нашем граду“, истакао је сплитски градоначелник и поручио им: „Ви нисте Сплит!“, преноси Хина.

Саопштење медијима градоначелник Сплита је објавио након што је данас откривено да су на згради Основне школе Скалице осванули натписи с порукама мржње.

На зидовима је црним спрејем нацртан усташки и нацистички симбол, као и поруке поруке „Мрзим полицију“, „Мрзи Србију“, „Мрзим школу и Србе“, „Смрт“, „Смрт полицији“, „Стока неодгојена“ и „1945.“.

Полиција је навела да им је то у јутарњим сатима пријавила директорка школе и да се ради на случају како би открили починитеља или више њих.

У суботу су на Риви најприје вербално, а затим и физички нападнута тројица ватерполиста „Црвене звезде“. Полиција је од петорице нападача ухапсила тројицу, а истражни судија ће одлучити хоће ли суђење за почињена кривична дела из мржње чекати на слободи или у затвору на Билицама.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

7 коментара “ГРАДОНАЧЕЛНИК СПЛИТА ПОРУЧИО: Ви нисте Сплит

 1. поп Ђоле што га срБи не воле каже:

  КУУРАЦ нису Сплит!
  Да њих четворица полицијски навођених „хулигана“ нису Сплит, онда би они добили батине од стотине окупљених грађана који ЈЕСУ Сплит, а не ови српски ватерполисти.
  Ако сви хрвати и нису усташе, онда сви хрвати ТРПЕ усташе, па су према томе и САРАДНИЦИ усташа.
  Просто ко пасуљ доказати на сваком суду и у сваком парничном поступку.

  1. DIKI каже:

   Сплит је баш град мржње. Сваког дана у сваком погледу све више напредују. Сваког дана у сваком погледу…….

  2. t-34 каже:

   најзад и ја да се сложим око нечег са тобом

 2. НекоТамо каже:

  Немојте мене ја сам Црногорац!!! – Пичка комуњарска

 3. perungromovnik каже:

  Ма сви сте ви иста говвна! Почев од колинде и оног пехдера пленка, који сваког дана једу говвна и заједно са томпсоном певају зликовачке песме, па до последњег курватског фудбалског гованцета! Све вас треба побити и почистити са лица земље за све времена, да НИЈЕДАН од вас не претекне маму вам вашу конвертитску јехбем у уста жвалава! У праву је био Војвода Мишић, незајажљива говвна!

 4. НЕВЕСИЊСКА ПУШКА 1875 каже:

  Сплит су и они и она окупљена проусташки настројена свјетина која виче :,, И он је четник,,.
  Сплит је одувијек био прави усташки град, комунистичком пропагандом префарбан у црвено.
  Једино у том и таквом Сплиту је и било могуће имати логор:мучилиште за Србе..ЛОРУ!

 5. Hannibal каже:

  наравно да су они део сплита.. крвати су болесно искомплексиран народ.

Оставите одговор