Прочитај ми чланак

ДЕНВЕР ДЕМОНСТРИРАО СИЛУ НАД БУЛСИМА, Јокић је „осмо светско чудо“!

0

Српски кошаркаш Никола Јокић наставио је са бриљантним партијама у НБА лиги и поново био један од најзаслужнијих за победу Денвера.

Нагетси су на свом терену потпуно размонтирали екипу Чикаго Булса и славили са убедљивих 135:105.

Јокић је на паркету провео нешто више од 25 минута и за то време постигао 18 поена (6-18 из игре, 0-3 за три, 6-6 пенали), уз 8 скокова, 11 асистенција и по једну украдену лопту и блокаду.

НБА – резултати:
Њујорк Никс – Вашингтон Визардс 100:101
Шарлот Хорнетс – Сакраменто Кингс 114:95
Индијана Пејсерс – Филаделфија 76ерс 96:120
Торонто Репторс – Финикс Санс 111:109
Денвер Нагетс – Чикаго Булс 135:105
03.30 Оклахома Сити Тандер – Лос Анђелес Лејкерс

Момак из Сомбора је уписао дабл-дабл већ после три четвртине, али је одлуком тренера Мајка Мелоуна да га одмори у последњој деоници остао без могућности да дође до шестог трипл-дабла у сезони, а 22. у каријери.

Он је по обичају имао неколико изузетно атрактивних и запажених потеза, међу којима се издвојио погодак пре којег је лопту провукао иза леђа, на одушевљење свих у хали.

„Никола Јокић: осмо светско чудо“, стоји у твиту на званичном профилу „Грумења“.

Јокић је био један од седморице играча Денвера који су били двоцифрени, а најефикаснији је био Џамал Мари који је 22 од својих 25 поена постигао у трећој четвртини. По 14 су додали Гери Херис и Пол Милсап, један више од Торија Крега и Малика Бизлија.

У пораженом саставу који је наставио да ниже поразе истакао се Лаури Марканен са 27 поена и 10 ухваћених лопти. Робин Лопес га је пратио са 17 поена, два више од Џабарија Паркера, док су двоцифрен учинак имали још Чендлер Хачинсон са 12, односно Боби Портис са 10 поена.

Међутим, били су далеко да уопште запрете Нагетсима, забележили девети узастопни пораз и налазе се на претпоследњем месту на Истоку са скором 10-35.

Мелоунова екипа је наставила борбу за врх Западне конференције и пришла на корак Голден Стејту, па сада има 30 тријумфа и 14 пораза.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!